tisdag 12 januari 2016

Prematurkläder

För ungefär en vecka sedan fick en bekant tvillingar och jag blev förstås sugen på att sy småkläder i present. Jag letade mönster på internet och hittade till slut hittade jag ett jättefint från Hallonsmula Design på Etsy men kunde inte bestämma mig för om jag skulle köpa det eller inte. Efter ytterligare lite letande hittade jag en FB-grupp för insamlingar till landets neonatal-avdelningar och där fanns en del mönster en får sy av för insamlingarna. 
Jag klippte till tre overaller och nu har jag sytt två av dem, men inte till de två små pojkarna utan till en insamling till länssjukhuset Ryhovs neo-avdelning. Jag tänkte att det var kul att testa mönstret som bara får användas till plagg till insamlingarna och sen får jag se om jag köper mönstret och syr till tvillingpojkarna som det var tänkt från början. 

Bara knappar kvar
Det som är extra kul är att min täcksömsmaskin plötsligt inte alls bråkar med mig utan syr fina jämna stygn utan att hoppa eller trassla. Så nu vågar jag knappt byta tråd utan ska klippa till lite kläder till barnbarnen som kan kantas med röda band. Men det kan ju faktiskt vara så att maskinen varit bångstyrig tillräckligt länge, typ sju år, och kanske kommer att fungera perfekt framöver. Jag hoppas!

Inga kommentarer :