måndag 14 december 2015

Vintersytt

 Här är resultatet av min sömnad de senaste månaderna. Jag klippte till allt innan sy-lanet som var första helgen i oktober och sedan har jag sytt då och då. Kappan klippte jag tom. till före sylanet oktober 2014 men den blev aldrig sydd.
Jag är nöjd med det mesta men den grå kjolen är en test av ett nytt mönster så jag får se vad jag tycker om den efter ett tag. Mina favoriter är den långärmade Granville skjortblusen och den röda mabel-kjolen. Den mörkblå pennkjolen har jag inte använt än men den blir säkert också en favorit. Den här gången tror jag att jag fått den i perfekt storlek till skillnad från mina föregående som varit aningens för stora.
Kappan är jag också jättenöjd med. Jag sydde samma modell i svart för ett antal år sedan och tyvärr blev den för sliten för att fortsätta användas. Tråkigt när tyger inte är tillräckligt bra kvalité trots att det köptes i en "riktig" tygaffär. Men knapparna fick ett nytt liv på den här kappan.
Här är ytterligare en bild när jag använder kappan och nederst är en bild på bandkantningen av fodret på den mörkblå pennkjolen. Kul detalj som kommer att göra mig glad när jag tar på mig kjolen.
Så här såg min plan ut och den uppmärksamma ser att jag inte sytt den röda chiffonblusen men den är på gång. För övrigt är det dags att sammanställa vad som ska sys i vårplanen. Allt är konstigt nog redan tillklippt så jag får göra planen efter vad som finns i vänt-lådan.

6 kommentarer :

Syglädje & Reslust sa...

Så mycket snyggt du fått ihop,en hel garderob. Allt är jättefint. Och så roligt att vara klar innan eller i början av en säsong. Du är duktig som kan hålla dig till en plan. Lycka till med vårens plan.

Floraninan sa...

Supersnygga alltihop! Kul att du blev färdig med kappan, den blev vekligen jättesnygg!
Jag följde ditt råd o sydde en Mabelkjol nu till jul, den sitter riktigt bra för stt vara första versionen o då har jag inte justerat någonting alls på mönstret. Några små justeringar o sen tror jag att jag har ett riktigt perfekt kjol mönster att använda länge framöver.
Önskar dig en riktigt God Jul o ett Gott Nytt År!

Efwa - Medea sa...

Kul Nina att du prövade att sy en Mabelkjol. Jag förstår att du är supersnygg i den.

heidi sa...

Vilken snygg vintergarderob du har sytt till dig!!

Lena Andersson sa...

kappan är så läcker, är själv sugen att sy en kappa, har lite tyg liggande så jag saknar bara mönster.

Anonym sa...

Åh, så snygg kappa! Och jag gillar den fina detaljen med band på insidan av kjolen.