onsdag 11 november 2015

Snart är det jul!

Jag har skrivit lite om broderiskatten jag fick av en vän för ett tag sedan. Men jag är inte på något sätt ny på att brodera. Har till och med gått utbildning i broderi i ungdomen och broderat en hel del "förr i tiden". Nu när jag kom hem till Provence letade jag fram min låda med påbörjade broderier och plockade fram den här julbonaden som jag köpte i Brodera Meras butik i Stockholm när den fanns på Drottninggatan. Numera finns Brodera Mera i ny regi och många av broderierna från förr finns att köpa igen.
Jag broderade det som syns på bilden för kanske 20 år sedan men nu ska jag se om jag kan lägga lite tid på att bli klar till julen 2015. Om inte blir den väl klar en annan gång. Men just nu är jag mer sugen än vanligt på att brodera.
Igår broderade jag förresten klart mitt första yllebroderi.
Får se om jag gör det till en nåldyna eller om det blir något annat.

2 kommentarer :

Helena sa...

Vad roligt att få se din fina Broderamera-bonad. Lite annorlunda med mörk bakgrund. Brodera mera har över 2000 broderimönster och just detta mönster känner jag inte igen, men det finns säkert någonstans i gömmorna. Du får gärna leta upp artikelnumret till mig så ska jag se om jag kan ta fram nya broderikit till nästa jul, för jag tycker verkligen om den.
Lycka till med broderandet!

Efwa - Medea sa...

Ja Helena, du fick ju artikelnumret på instagram så nu hoppas jag att fler får brodera denna fina bonad.