söndag 22 november 2015

Långsam söndag

Nu har kylan kommit till Arles och det blåser förskräckligt. Men solen och ljuset är kvar. Helt overkligt att vi var på stranden så sent som i torsdags. Idag gick vi en promenad och då insåg jag att jag nog snart behöver en mössa och direkt när jag kom hem plockade jag fram garn och mönstret till en mössa ur Dikt i maskor som jag stickade första gången 2008 och som varit en favorit.
 Jag stickar den i ett nystan Rowan felted tweed som jag köpte på marknaden här i Arles i våras för ca 5 SEK. Bara synd att det inte fanns mer än ett nystan.
 Förutom min mössa har jag precis börjat på ännu en ny stickning i marinblått. Det ska bli en Beeline Sweater eftersom jag både vill prova att ha blå kläder och tröjor istället för koftor. Vi får se vad jag tycker om det.
På marknaden igår sken solen även om det var ganska kall blåst. Löven från platanerna lossnar i massor med hjälp av blåsten så gatorna är täckta med löv.
Hittade förresten ett superfint tyg på marknaden. Det är ett vitt tunt, mjukt sidensatin-tyg som nog ska bli underklänning och en el. flera blusar. Endast 2€ metern och jag fick med allt på rullen och fick därmed 3.5 meter för 6€, så jag är mer än nöjd.

6 kommentarer :

Anonym sa...

Vilka fynd du har gjort! Hoppas garnet räcker till din mössa - annars har jag ett nystan av det garnet liggande som ser ut att vara i samma färg (men troligen inte samma färgbad, har inte etiketten kvar).
Idag fick vi vår första snö här i Halmstad-trakten, så det är lite kallare här också nu.
Vänliga hälsningar Ewa

Efwa - Medea sa...

Det vore ju jättesnällt Ewa om jag fick köpa ditt nystan om det inte räcker!

Ann sa...

Jag fick samma tanke som du och har precis lagt upp till en ny mössa jag också. Här blev det helt plötsligt väldigt kallt och la Tramontana viner runt knutarna.
Och, jo jag lever fortfarande men här händer ingenting som är tillräckligt intressant att skriva om på bloggen.
Hälsningar Ann

Anna Maria sa...

Ja den mössan var fin. Det minns jag.
Kanske ska jag sticka en jag också.

Efwa - Medea sa...

Skönt att höra från dig Ann. Snart är min mössa klar och jag kan gå ut och prova den, om nu garnet räcker...

Efwa - Medea sa...

Anna Maria: jag tycker absolut att du ska sticka dig en du också. Det var ju dina stickor jag fick låna och kanske var mönstret från dig också?!