torsdag 5 november 2015

En bild i timmen ungefär

Idag är det EFIT-dag och nu var det ett tag sedan jag var med men jag hoppas hinna med att fota idag. Fler som fotar hittar du här.
07.25 När jag fick påminnelsen i telefonen om att det var efit-dag idag hade jag redan varit vaken i en timme. Troligtvis vaknade jag av skogsmaskinen vars lampa syns i skogen mellan träden och precis över gungställningen.
 08.25 Har jag ätit frukost och tittar ut på fåglarna som verkar ha kul i granen vi ställt upp utanför fönstret.
 09.35 befinner jag mig på vårdcentralen med mamma som ska få träffa en läkare. Det blev lite stressigt en stund eftersom den beställda sjukbilen inte dök upp utan jag fick hämta henne och knöla in henne i min bil trots att det knappt går. Det gick bra idag men jag hoppas verkligen att de sköter sig framöver.
 10.55 har vi kommit hem till hennes lägenhet och funderar på om vi ska hämta mat eller gå iväg till någon lunchrestaurang.
12.06 Vi gjorde det senare och valde örtbakad torsk. Okej mat men inte mer.
 12:47 har jag lämnat av mamma hemma hos henne igen och gett mig av mot Jönköping. Solen sken i en spricka i molnen och jag var tvungen att fota. I motljus ser det mörkare ut än vad det var.
 13.55 har jag blivit klippt och trots att jag ser så allvarlig ut på bilden är jag väldigt nöjd.
 14.30 är jag hemma igen och även här skiner solen lite grand.
15.50 tar jag en väderbild mot sjön. Strax blir det mörkt men än så länge är det lite ljust.
 16.52 håller jag på och försöker få min täcksömsmaskin att sy snygga stygn. Jag ska sy en overall till minsta barnbarnet och det funkar inte som jag vill men ikväll ska jag försöka en gång till och hoppas att det blir bra.
 18.05 tror jag att det kommer att funka och det gör det. I alla fall godkänt och jag slipper att sprätta ännu en gång.
20.29 syr jag ihop fodret med yttertyget och det här får bli min sista bild idag. Jag syr och packar om vartannat resten av kvällen. Packar för att jag ska åka hem till Arles i morgon efter flera månader i Sverige. Nu hoppas jag verkligen att mamma inte ska bli mer sjuk utan bli bättre i stället så att jag kan vara kvar hos mannen ett tag. Nästa gång det är EFIT-dag kommer jag förhoppningsvis vara i Provence.

6 kommentarer :

Ulrika sa...

Men så besvärligt när de inte dyker upp! Det är ju verkligen inte säkert att en vanlig bil funkar. :-(

Kattis sa...

Detta mörker... Usch!

Ruta Ett sa...

Du blev så snygg i håret!

Micke sa...

Hoppas hemresan går bra då och karln din få rå om dig lite :)

Frolic-Eirin sa...

fin frisyre, og godt jobba med symaskina.
Håper det går bra med din mamma?

Carro sa...

Tur att det gick bra med din mamma. Hoppas bilen dyker upp nästa gång.

Fin i håret blev du.