tisdag 24 november 2015

Det ena leder till det andra

Nu har jag sytt en pyjamas att ha när jag sover över. Från början var det meningen att jag skulle sy en underklänning av min vita silkessatin. Men båda mönstren ligger i Sverige och då började jag titta på något annat att sy och hittade en pyjamas med linne och sovshorts (Lakeside Pajamas). Sen kom jag på att jag kanske ska testsy i lite vinröda rester från dotterns balklänning och vidare gick tankarna att jag nog skulle sy en t-shirt istället och den passade nog bättre att sy i trikå och då ville jag ju ha ett par trikåshorts också. Och på den vägen är det. Nu är mitt set med dubbla sovshorts klart och jag har lite nytt att ha på mig på mina resor.
T-shirten är sydd efter mönstret till Plantain Tee från Deer and Doe och jag har bara gjort urringningen lite mindre djup. Jag kantade halsringningen och bensluten på trikåshortsen med lite vindröd underklädesresår. Det blev fint och håller ihop setet bra. 
Det ska bli kul att se om jag trivs i den här typen av pyjamas. Dessutom har jag köpt ett resepåslakan att ha när jag är på besök hos barnen. Det känns väldigt onödigt att sova en-två nätter i deras lakan som sedan tvättas eftersom det kanske dröjer länge tills jag kommer. Och jag har oftast inte plats att ta med lakan om jag tex är på väg till eller från Frankrike. Så efter förra gången jag sov över hos dottern i Stockholm, resp. Linköping beställde jag ett reselakan-set från Siden Selma som ska användas framöver. Har du provat att sova i sidenreselakan någon gång? Kändes det bra?? Jag vill gärna höra om dina erfarenheter.

7 kommentarer :

Iréne JB sa...

Jag har både det tredelade setet, och reselakanet. Gillar det tredlade då det knappt tar någon plats och är minst lika bra som vanliga lakan. Reselakanet har jag kombinerat med sovsäck som täcke. Lite enklare, men fungerar det också. Sedan är vi lite olika här hemma om vi gillar att sova på siden eller ej.

Efwa - Medea sa...

Tack Iréne. Jag tänker att jag behöver någon slags filt över mig för att få lite tyngd om inte annat. Gissar att det känns lite naket att bara ha det tunna sidenlakanet över sig även om det står att det "är varmt".

Anonym sa...

Så fina sov-set! Jag har aldrig testat att sy med underklädesresår, ser ju väldigt fint ut.

frisky frog sa...

Vad fint! Du kommer att sova som en prinsessa. =)
/kram

marremorr sa...

Så fina sovplagg du sytt! Underklädesbandet blev pricken över i. Jag har ett reselakan i siden som jag köpte för många år sedan, jag har trivts jättebra i det. Tror jag köpte det på Utebutiken. Lätt att ta med och verkligen skönt att ligga i.

Heidi sa...

Pyjamasen ser jätteskön ut!

Jag har ett reselakan i siden som jag älskar. Praktiskt och varmt och jättelätt att bära med sig, rekommenderar det varmt!

Myggan sa...

Vilket fint set. Nu behöver du inte skämmas när du sover borta. =) Jag vill hellre ha morgonrock än pyjamas, kanske skulle man skaffa en i siden som inte tar någon plats i packningen.
/Anna