torsdag 22 oktober 2015

Jodå...

...nog finns jag här. Det är bara det att all min tid och ork går åt till att hjälpa min mamma att få ett drägligt liv. Det är många samtal med biståndshandläggare, sjukvården och hemtjänsten och inte minst med mamma själv. Kraften räcker liksom inte till till något annat. Men jag syr och stickar lite då och då. Försöker för att hålla mig upprätt. Men det är jobbigt.
Igår åkte mannen hem till Frankrike efter att ha varit hos mig i två veckor. Jag saknar att vara med honom hela tiden men vi gör så gott vi kan och pratar på skype för att få se varann. Snart hoppas jag kunna åka hem till Arles, i alla fall för ett kort tag. Saknar mitt hem även om jag har ett fint hem också i Sverige och numera även en liten tyg- och garnsamling. Allt för att kreativiteten ska få sitt emellanåt.
Dagen då jag skulle hämta mannen på Landvetter för två veckor sedan tog jag vägen om Skroten i Kinna. Jag var sugen att köpa lite kraftigare trikå att sy fler Mabel-kjolar av (se tidigare inlägg) och jag ville även köpa tyg till underklänningar. Jag blev väldigt nöjd med mina inköp och snart ska jag börja klippa till i de tygerna och sy av dem.
De två understa tygerna ska bli kjolar och det allra nederst ska även bli en tröja har jag tänkt. De två översta ska bli underklänningar.

Här är hyllan jag valde kjoltygerna från. Det var flera som var fina men jag vill inte köpa på mig föör mycket.
 De har också massor med fina barntyger. Har en del barntyger så jag köpte inget den här gången men kanske jag åker dit någon mer gång och köper lite för att sy till barnbarnen.
Så här ser det ut vid Skrotens ingång. Ingen inbjudande entré precis. Men väl inne finns det massor att glädjas åt.

4 kommentarer :

sinneskatten sa...

Det är verkligen inte lätt när man inte bor på samma ställe som sina gamla föräldrar. I dag får man se till att vara på om våra föräldrar ska få den vård de har rätt till, problemet är att står det inte "smörja foten" i biståndsbedömningen så får personen inte den hjälpen. Så det gäller att tänka på allt o lite till.
Jag förstår precis ditt dilemma, jag har så både med min 92 årige far och min utvecklingsstörda syster.
Men det är väl tur man har lite att pyssla med, ler.
Carina

frisky frog sa...

Vad tråkigt med din mamma. Av erfarenhet (både med Papsen och svärföräldrarna) vet jag vilket hästjobb det är att få rätt omsorg för dem som behöver det. Jag hoppas att det löser sig snart för er alla så du kan lugnt kan återvända söderut.
Finfina tyger du fick tag på. Det jeopardmönstrade höll jag i för några veckor sedan när jag var på Skroten, men det blev andra istället.
En stor, styrkekram från mig.

Myggan sa...

Jag håller tummarna för att det ska ordna sig för lilla mamman.
Fina tyger! Det finns mycket att klämma på hos Skroten.
/Anna

Hamrånge slöjdare sa...

Det är alltid jobbigt när föräldrarna inte orkar klara sig själva. Bor man inte i närheten känns det ju värre. Hoppas allt ordnar sig. Jag beundrar dig som syr så mycket till dig själv. Fina tyger fick du tag i. Blir intressant att se resultaten sen. Kram