måndag 10 augusti 2015

Någon tänkte på mig

En av mina vänner håller på och rensar sin mammas hus och när hon hittade en massa garner tänkte hon på mig och frågade om jag ville ta över samlingen. Det ville jag förstås mer än gärna och när jag plockat ut allt jag ville ha gav jag några lådor till en stickande och virkande vän och gav en kasse till min mamma. Det var som ni förstår massor med garn. Det tråkiga var att garnet hade en ganska stark källarlukt men eftersom det garn jag behöll var ullgarn tänkte jag att det borde fungera att lägga ut det i luften för att rena det. Som jag alltid sagt till mina barn; Ull tvättar sig själv med hjälp av syret i luften. Dags att testa om det fungerar i praktiken alltså. 
 Jag la ut ett dubbelpåslakan i det fuktiga gräset på norrsidan av huset och bredde ut allt garn där. efter några timmar var jag där och nosade i nystanen och insåg att syret inte riktigt nådde in, så då drog jag ur innanmätet ur de nystanen och lät alltihop ligga kvar till kvällen. Det hade skett en otrolig förändring. Garnet luktar numera nytvättat och även efter några dagar förpackat inomhus luktar det friskt och gott. Nu är det bara att planera vad allt ska bli.
Här är en låda med en del av tröjmängderna garn. En del är påbörjat men förhoppningsvis går det att repa upp. Är tyvärr rädd att den vackra gröna mohairen uppe till höger blir svår att repa. Men jag hoppas verkligen för färgen är fantastisk. 
Samlingen med babyullgarner var ljuvlig. Detta är bara ett smakprov på de olika garnerna. 

De här beehivegarnerna kan nog bli en fin mönsterstickad babykofta eller tröja.

3 kommentarer :

Anonym sa...

Vilka mängder! Vad kul! Själv har jag också haft glädjen att få garn sådär vid något tillfälle och det har bland annat blivit fina inslag i filtar av mormorsrutor. Roligt att kunna välja bland många färger! Lycka till med dina framtida projekt - håller tummarna för att det inte blir alltför svårt att repa upp det gröna mohairgarnet. Det är verkligen en fin färg.

Heidi sa...

Vilken skatt! det skall bli jätteroligt att se vad du väljer att göra med det framöver!

Mohair är lättare att repa upp om det har fått tillbringa några timmar i frysen:)

Efwa - Medea sa...

Tack för tipset Heidi, jag stoppar in det i frysen med en gång. =D