torsdag 16 juli 2015

Min dag i bilder

Vid åtta-tiden sitter jag som vanligt en stund med morgonkaffet på terrassen. Det har varit v ä l d i g t  varmt inatt så det är skönt att sitta ute en stund i skuggan innan solen når dit.
 Efter nio äter vi vattenmelon som "efterrätt" till frukosten.
 Strax efter 10 pratar jag med äldsta dottern och yngsta barnbarnet. Hon som bara är 17 dagar.
 Strax efter elva kollar jag ravelry för att se om jag hittar något inspirerande.
 Strax efter 12 ger vi oss av mot stranden. Vi inser att det bästa sättet att mota hettan är att tillbringa eftermiddagen vid havet.
Vid kvart i två fotar jag min utsikt. Vattnet var 24 grader idag. I tisdags var det 18 grader. Lejonbuktens vattentemperatur ändras hastigt både upp och ner. I förra veckan var det 27 grader. 
 Kvart i tre har mannen köpt glass av killen som går fram och tillbaka längs vattenbrynet med sin försäljningsvagn. Orden som möter mig när jag river upp omslaget är på svenska och lyder "Får ej säljas styckvis". Det brydde han sig visst inte om.
 Kvart i fem har vi plockat ihop våra saker och beger oss hemåt.
 Strax efter fem stannar vi till vid ett solrosfält för att jag ska få fota. Visst blir man glad av dessa solar?! Vi anar inte vad som väntar...
 Strax efter solrosorna blir det köbildning och efter en stund följer vi flera andra bilars exempel och kör av den stora vägen och ger oss ut på landsbygden för att slippa stå still i kö. När jag fotar det här tjugo i sex anar jag inte att vi har lång tid kvar innan vi är hemma. Bilarna jag fotar är de som köar på motorvägen.
 Det är fler än vi som valt alternativa vägar och när vi kommer in i stadsdelen Trinquetaille blir det kö igen... Tyvärr finns det inga genvägar eftersom vi måste över bron som går över floden Rhône. *Suck
 Två timmar efter vi startade hemresan är vi inne i stan. Resan som brukar ta 35 minuter har så här långt tagit två timmar...
 En stund efter 19 är vi till slut hemma och ett konstigt molntäcke drar in. Det försvinner efter en stund och vi är hur som helst mycket glada över att vara hemma igen.
 Strax efter åtta har vi till slut fått lite middag. Till efterrätt blir det resten av vattenmelonen som vi köpte på marknaden igår.
Vid tjugo i tio tar jag en sväng ut på terrassen för att kolla in fladdermössen som brukar dyka upp när skymningen börjar komma. Jag lyckas förstås inte få med någon på bild men de finns där...

3 kommentarer :

Micke sa...

Tokigt med köbildningen denna annars "braiga" dag.

Tyglina sa...

Vilka fina solrosor:)

Kattis sa...

Ljuvligt med hela fält av solrosor! :)