onsdag 22 juli 2015

Mattparad

I morgon kommer min vävstol tillbaka till mitt svenska hem. Det blev inget vävt i Frankrike så den har stått hopplockad en längre tid och eftersom jag ärvt den efter min mormor ville jag inte göra mig av med den. Nu ska den ställas upp i ett rum på vinden och kanske blir det lite vävt framöver. När jag röjde i rummet som ska bli vävateljé hittade jag bl.a. de här tre trasmattorna som någon släkting i en tidigare generation vävt. Kanske får de pryda golvet i vävstugan eller så hamnar de någon annanstans.

4 kommentarer :

Anonym sa...

Jättefina mattor! Hoppas du får möjlighet att väva framöver. Det är ju så roligt. Och att väva trasmattor är ett bra sätt att avreagera sig på om man är arg eller upprörd - mattorna blir extra täta då ;).

frisky frog sa...

Vilken skatt! =)
/kram

fale artut sa...

Härligt! Trasmattor och gamla vävstolar är kultur på många vis!

aliciasivert sa...

Ååh, vilka fina mattor! Jag gillar särskilt den i mitten. Jag skulle så himla gärna vilja lära mig väva, men det får nog vänta på en annan boendesituation... Att ha vävateljé på vinden lät ljuvligt!