söndag 7 juni 2015

Studentbal

Så blev det till slut dags för yngsta dottern att gå på studentbal och den gick av stapeln i tisdags den 2 juni och tyvärr var det iskalla vindar och ösregn. Sömnaden av klänningen gick som det brukar, med en hel del sprättande. Men till slut blev den klar nästan ett helt dygn innan den skulle användas. Det är historiskt.

 Här får ni se lite bilder av det fina paret Tilda och Oscar. De gick i samma klass de två första åren på gymnasiet men eftersom Tilda var i Spanien ett år, tog Oscar studenten förra året men ställde upp som kavaljer iår.
De var ganska taggade på väg in till minglet innan middagen. 

Det som tog mest tid var livet. Det består av tre lager. Innerst är det stretchtwill med kanaler för planchetter som jag klippt av ett bordsunderlägg. Lagom stadigt och lite "elastiskt". Sedan är det ett lager satin och ytterst det veckade livet i chiffon. Vecken fick jag göra två gånger men till slut blev vi nöjda. Inuti sitter ett vävt band som "waist-stay" för att hjälpa till att hålla upp klänningen.
Kjolen är dubbel. Innerst en nästan halvcirkelkjol i satin och ytterst en halvcirkelkjol i chiffon. I midjan sitter ett band av satin för att ge lite effekt. 
Jag är nöjd att den blev klar och att den satt perfekt utan att glida ner när den inte har axelband. Nu tror jag inte att jag ska sy fler bal- el brudklänningar utan satsa på lite annan sömnad istället. 


1 kommentar :

Floraninan sa...

Den blev verkligen jättefin!! Trist att det var så kallt och ruggit väder, verkar som många studentfester regnat bort i år :(.