måndag 22 juni 2015

Garderobsrensning

Har ingen stickning eller sömnad som griper tag i mig just nu så idag gjorde jag en rejäl rensning i garderoben. Jag fick tips härom dagen om en bok, The Life-Changing Magic of Tidying Up av Marie Kondo. En tjej från Japan som är mer än besatt av att få ordning. Boken är otroligt inspirerande.
Men om en struntar i det mystiska och börjar rensa efter hennes råd kommer mycket bli rensat kan jag lova. Jag köpte min som e-bok och den hittar du tex. hos Amazon.de. Byt bara ut landkoden i webURLen så hamnar du i den butik där du vill handla.
Trots att jag inte har så mycket kläder lyckades jag rensa ut tre säckar kläder och en säck skräp ur mitt klädskåp och jag tror faktiskt att det kommer att kunna rensas lite till när hösten kommer.
Näst i tur är böcker och då ska jag och mannen hjälpas åt. Vi har tänkt få bort en stor bokhylla i gästrummet och tömma minst en billy i vardagsrummet och en av de ska upp i gästrummet.

2 kommentarer :

Tumlaren sa...

Hej!

Det verkar spännande med en "rensa-ut"-bok. Det behövs alltid rensas ut. Hittade inte boken på biblioteket eller begagnat. Skulle du vilja berätta helt kortfattat tankarna om hur boken visar att man rensar ut. Om det går! Det som är "för mycket" kan du strunta i. Jag gillar att läsa din blogg!

Efwa - Medea sa...

Hej Tumlaren! Boken är helt ny på svenska och har funnits ett tag på engelska men du hittar en lätt genomgång om du tittar här: 10 tips to make you more tidy now.
Jag har rensat med hjälp av de flesta metoder, men den här vänder på begreppen och istället för att tänka på vad du kan rensa bort, tänker du på vad du älskar och vill behålla. En helt annan vinkling som hjälpt mig att rensa ut 90 % av mina böcker tex.
Kul att du gillar min blogg!