lördag 27 juni 2015

Ett foto i timmen

Sist det var efit-dag skrev jag att vi får se vad jag befinner mig även om jag "visste" att jag skulle vara hemma i Provence. Nu blev det inte så utan min efit-lördag tillbringar jag i mitt svenska hem. Fler som fotar hittar du här!
06.00 La mig vid midnatt men vaknar ändå alldeles för tidigt. Sitter inte ute och dricker kaffe men jag tittar i alla fall ut och känner efter.
 Strax efter sju sitter jag i soffan och surfar lite och funderar på vad jag ska göra. Ut och klippa gräset eller rensa i garderoberna?
 Vid halv nio har jag varit uppe på vinden och rensat bort massor av kläder från tidigare generationer. Orken har inte funnits att rensa bort det tidigare men efter att ha läst Marie Kondos bok "The life-changing magic of tidying up" går det lätt som en plätt. Saknar bara svarta sopsäckar...
 Strax efter nio har jag lagt upp de kläder jag har i min svenska garderob för att gå igenom och rensa även där.
10.16 har jag fyllt tre halvstora säckar med kläder, jackor och annat som jag aldrig kommer att använda mer. Ska ta en tur i eftermiddag och lämna ifrån mig det som rensats ut.
11.15 laddar jag upp mina första bilder och kollar runt lite bland de andra som också fotar.
 Dags att klippa gräsmattan men först måste jag fota de vackra lupinerna
 Jag får pumpa framdäcken på min gräsklippartraktor var tionde minut och när jag är inne för att leta efter flaskan med skum att täta punkan med får jag ett meddelande om att det är ett program på tv med två danska kockar som lagar mat i Arles! Marknaden som de besöker ligger 50 meter från vårt hus.
 Halv tre har jag hunnit fixa punkan och klippt nästan klart, Då tar bensinen slut. De här fina åskådarna undrar vad jag håller på med egentligen.
 Kvart över tre klipper jag den sista fläcken. Tur att jag kom en extra sväng till Sverige för annars hade jag fått svårt att ta mig fram till huset i slutet av juli.
Halv fem har jag hunnit duscha, äta och plockat ur alla böcker ur de två bokhyllor jag har i huset på landet. Men innan jag går igenom dem ska jag åka en sväng till Jönköping.
 Efter många om och men kom jag iväg mot Jönköping
 Strax efter sex-tiden har jag parkerat och är på väg in genom entren till länssjukhuset Ryhov.
 Vid 19-tiden pratar jag med mamma och personalen påpekar att hon bör dricka mer så jag tjatar på henne och hjälper henne att få i sig det ena och det andra.
 Strax efter åtta är jag på väg i sjukhuskorridoren.
En stund efter 21 är jag hemma igen efter att ha handlat lite. Hästarna springer fram och tillbaka i hagen.
Äter lite och börjar sedan rensa bland böckerna. Hittar en bibel som min farfars bror fick när han konfirmerades i juni 1911. Den rensar jag INTE bort.
Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen och se om jag kan somna. Jag får nog läsa lite så att jag blir trött. I morgon är en ny spännande dag!

5 kommentarer :

Micke sa...

Kikar in efter en cykeltur till stan.

Frolic-Eirin sa...

godt å få rydda litt! Du har vært effektiv i dag!!
Takk for titten!

Anna sa...

Hej hej!

Inne och kikar på din Efit dag. Ja, det är bra att få i sig mkt vätska under sommaren.

Ha en skön söndag!

// Anna

Eva Mattsson sa...

Kan rekommendera att se program med de danska bröderna Price som lagar mat. De är roliga.

Jordbærveien sa...

Inne å titter på dagen din. Grattis som mormor også! :D