fredag 29 maj 2015

Knyppling

Har du prövat att knyppla?
Jag knypplade både på syslöjden i grundskolan och på min textilutbildning. Men det var längesedan nu. Knyppeldynan på bilden hittade jag i en antikaffär i Arles innan jag åkte till Sverige. Den ser inte helt ut som en svensk dyna. Fyrkantig istället för rundad och dessutom var spolarna större än de jag sett.

4 kommentarer :

frisky frog sa...

Vilken vacker dyna! Köpte du den? Jag har aldrig knypplat, men har köpt en dyna på loppis en gång. Syster Yster däremot kan och när vi blir pensionärer ska hon få lära mig. Jag skulle blåa vilja testa att knyppla med silvertråd...
/kram

Gerds Stickkorg sa...

Knyppla är jätteroligt. Har två knyppeldynor men det är ganska länge sedan de användes.

Veronica Olsson sa...

Åh nu blir man sugen.
Har en dyna som sitter i med en påbörjad linnefärgad spets som inte knypplats på sen ca 15 år.
Kanske dags att ta fram den nån gång igen.

Efwa - Medea sa...

Nej jag köpte den inte. Kollade inte ens vad den kostade. Har inte plats för mer saker men jag har min gamla knyppeldyna någonstans på vinden