fredag 3 april 2015

Cocktailparty

För någon vecka sedan fick vi en inbjudan till en slags invigning av Feria de Paques. Det var i en tidigare kyrka och miljön var verkligen fantastisk. Igår var det så dags. Vi kom ca 20 min efter utsatt tid och det ramlade in folk fram till en timme efter utsatt tid. Det var tal om de kommande tjurfäktningarna, eller framför allt om tjurarna. Det var också utdelning av ett pris till den bäste killen i skolan för de som är med i Course Camargaise, den franska sortens "tjurfäktning". Efter allt prat var det dags för lite mat. Massor med smårätter och supertrångt, så det blev inga bilder på maten. Men det var jättegott och vi blev mer än mätta. Nu har vi också fått lära oss lite mer om hur fransmännen beter sig i sociala sammanhang. Tex på vilken kind de börjar sina hälsningspussar m.m.

4 kommentarer :

AlpakkaAnna sa...

Börjar man med höger kind? Jag har för mig att det är två pussar?

Ann sa...

Det där med kindpussandet är en konst. Man börjar på olika kinder i olika delar av landet. Och en del pussar två gånger, andra fyra. Känner man inte folk väl och vet hur många gånger de pussas så kan man stå där med kinden framsträckt när den andra människan drar sig tillbaka. Eller tvärtom.

Efwa - Medea sa...

Här pussar man tre gånger och jag tror att det är höger kind som är startkind. Vår franskafröken är från Paris och henne "får" vi bara pussa två gånger. =D

Bokmoster sa...

Oj, då får vi öva nästa gång vi ses :D