söndag 29 mars 2015

Presentation

Nu är det dags att presentera det jag hann sy av vårplanen. Först planerade jag att sy träningskläder + en kofta men av det blev det bara ett par leggings och en halv träningstopp. Jackan strök jag när jag hittade den svarta på bilden när jag gick på marknaden och Oslokoftan strök jag när jag upptäckte antalet A4-sidor jag skulle skriva ut. När jag sydde på träningstoppen häromkvällen upptäckte jag till min stora förskräckelse att jag klippt ut fel delar och dessutom för få. Den får ligga till sig lite. 
MEN jag är supernöjd med mina leggings. De är sydda av ett mönster från Seamwork Magazine och de heter Manila leggings. Tyget är fantastiskt följsamt och skönt att bära och jag skulle mer än gärna ha mer av det men det är en nackdel med tyger jag köpt på marknaden, att de inte går att få tag på igen. 
 När jag insett att jag inte skulle sy så många plagg från min första vårplan ritade jag ihop en ny och av den har jag sytt Sorbetto top, Portrait blouse, Gertie's Pencil Skirt och en Plantain Tee i blåblommigt. Skjortblusen kommer snart, mönstret är ritat men inte tillklippt. Kanske tur det eftersom jag minskat ungefär två storlekar i år. Klänningen har jag helt enkelt inte hunnit med. Det har blivit mer stickning än sömnad den senaste tiden.

1 kommentar :

Mia H sa...

Vad smart att göra planer på vad som ska sys och tycker det är uppfriskande att se fler som ändrar sina planer.
Tack för en fin blogg!