tisdag 24 mars 2015

Islandsgarn blir en ny kofta

För länge sedan fick jag Létt-Lopi av mina föräldrar när de varit på Island. Det skulle ha blivit en islandströja med mönstrat ok, men istället blev det två tröjor.
Dels en Tea Leaves i grått och dels min Pomacanthus-tröja, randig i alla de andra färgerna.
Jag har mest använt den grå, men den är alldeles för boxy för min smak så nu har jag beslutat mig för att repa upp den och sticka något nytt, mer passande i storlek. Jag tänker att det ska bli en islandskofta med mönstrat ok och jag har några olika alternativ.
Alt.1: Jag fick ett tips hos Helene om en vacker kofta som heter Rusty på engelska och Rydraud på isländska. Finns som gratismönster på båda språken.
Alt.2: Aftur var den tröjan jag hade tänkt att sticka från början. Kanske blir det nu, kanske inte.
Alt.3: Ysoldas Strokkur är väldigt fin, men att betala nästan 70 kronor för ett mönster till den när jag redan har två andra alternativ känns inte som att jag kan försvara...

Jag tror att det lutar åt Rydraud/Rusty med ljusgrått garn till mönstret. Jag har köpt grått garn på Charlottendals gård och kan sätta igång när jag väl repat upp koftan och slätat ut garnet.
 Eller så blir det en kofta med mönstrat ok i den här färgerna. Om jag väljer alternativ 1 till min kofta kanske det kan bli en Loki till något av årets barnbarn i den andra färgställningen. Den som lever får se hur det blir.


5 kommentarer :

Heidi sa...

Så synd att den gråa inte funkar, för den är jättefin på bilden! Den randiga tröjan är ju underbar!!

susse sa...

Fantastisk trøje, jeg er meget interesseret i opskriften...

Efwa - Medea sa...

Heidi: Ja, den grå är väldigt fin, men för stor. Kanske stickar jag en ny längre fram, i alla fall med ett sådant ok.

Efwa - Medea sa...

Susse: Det kommer ett recept på hur man stickar den randiga. Jag har diagrammen klara men måste skriva texten och teststicka så att jag skriver rätt. Jag kommer att lägga ut här när mönstret är publicerat.

Manduzana stickar sa...

Den Pomatomus-inspirerade tröjan är så galet snygg!