måndag 20 oktober 2014

Syläger

Nu har jag provat på att sy en hel helg och det var verkligen kul. Vilken förmån att få sy från morgon till kväll och att få maten serverad. Vi hade det riktigt bra. Jag fick bara två plagg helt klara men på de andra är det en som behöver fållas, en blus som behöver kantning runt ärmhålen, en klänning som behöver halskantning och den vita skjortblusen har ingen krage, inga manchetter och inga knapphål. Men det kommer ju att gå hyfsat snabbt. De två klänningarna till höger ska min mamma få. Det andra ingår i min vinterplan och nu är det bara en kavaj och en kappa kvar att sy och eftersom de redan är tillklippta kommer det att gå hyfsat snabbt.
På den övre vänstra bilden testar jag SjömansElins fållvikare som råkade passa till min maskin. Det är verkligen en fantastisk skapelse som jag absolut ska skaffa. Jag har också fått hjälp att komma igång med min Cover-maskin som jag haft i alldeles för många år utan att lyckas få till sömmarna. Nu har jag tom testat att tejpa fast en bandkantare i annat märke och lyckats sy fina kantband på en babybody.
För första gången har jag också testat en ångstation och det är något som hamnat på min önskelista. Får se vad det blir för sort och när.

Inga kommentarer :