tisdag 7 oktober 2014

Sy-LAN

Helgen den 16-19 oktober ska jag åka på sy-LAN (sy-träff). Något jag aldrig gjort förut men ser fram mot otroligt mycket. Det är fb-gruppen "Sy garderoben med en plan" som ordnar eventet och vi är runt 20 stycken som ska ses utanför Alingsås och sy "dygnet runt" i flera dagar. jag har tänkt sy så mycket som möjligt av det jag planerat för min vintergarderob. Dvs det som syns på bilden. Nu är det bara kappan jag inte klippt till, men det ska bli klart innan fredag då jag flyger mot Sverige.
Kavajen har jag velat sy sedan jag såg mönstret i Burda hösten 2011, men det har inte blivit av. Nu har jag klippt till den i ett tunt jeanstyg för att testa mönstret och sedan, när mönstret är justerat ska den också sys i ylletyg. Skjortblusen har jag velat sy sedan mönstret var med i Ottobre hösten 2009 och nu är den äntligen tillklippt och mönstret är ändrat efter mina vanliga justeringar. Hoppas verkligen att den blir bra. Då ska jag sy både enfärgade och mönstrade skjortblusar.
Den ärmlösa blusen ska sys i blåvitprickigt bomullstyg bara för att testa mönstret som senare ska bli en skjortblusklänning med smal kjol. Det är McCall's 6696 som jag köpt nyligen och som jag tänker sy i linnetyg framöver.
Kappan är samma som jag sydde i svart för några år sedan. Den är utsliten, men jag gillar modellen och ska sy den här i det rutiga ylletyget OM det räcker. Jag tänkte först ha det till en kavaj, men har ändrat mig.
Lady Skater dress har jag klippt till både i rostrött och i rödvitprickigt. Gillar modellen och den passar som vardagsklänning här hemma. Dessutom har jag klippt till en svartbeigeprickig plantain tee. Tyget är en restbit och jag fick precis ut min favorit-t-shirt i ett av mina favorittyger.
Dessutom tänker jag klippa till en klänning som jag ska ge min mamma, kanske en underklänning för att testa att sy i slinkigt tyg och så ska jag ta med lite babymönster för att klippa till och kanske sy lite babykläder. Jag har kanske inte berättat det förut, men jag ska bli farmor i januari. Jippie! Det är fantastiskt och jag ser verkligen fram mot att få sy och sticka till den lill*.

2 kommentarer :

Anonym sa...

Det låter verkligen roligt med ett sy-LAN. Tur att helgen är lång, för det var mycket du ska hinna med :).

Ullfull sa...

Åh det låter superkul, både sy-LAN och att bli farmor!! Farmor kan jag rekommendera, toppenkul, sy-LAN har jag aldrig varit på!! Ha det så kul! / Kram