måndag 6 oktober 2014

Sy garderoben med en plan

 Sen jag gick med i gruppen på facebook har jag både fått mer sytt och börjat hitta vilka färger och plagg jag trivs i och ska sy. Visst händer det fortfarande att jag märker när ett plagg är klart, att det inte var min stil, men det går åt rätt håll.
Nu har jag äntligen en ny Pavotkappa. Min första var tyvärr för liten redan när den var nysydd men nu har jag en ny. Jag valde att inte fodra mer än ärmarna på den här. Det blir väldigt snyggt men oj så tidskrävande. Dels klippte jag snedremsorna själv och sen att sy fast alla med två sömmar fick mig nästan att ge upp. Men det gjorde jag såklart inte. Men hjälp vilken tid det tog.
Det andra i min plan var en pennkjol, en blus, en stickad kofta, en skjortblus och en klänning i vinterbomull. De två sista blev inte sydda för jag insåg att klänning med ull i inte passar till min höst och kanske är det så att modellen inte är helt min stil. Det var en Bleuet Dress från Deer & Doe och jag tycker att den ser fin ut men den blir inte sydd.
Det andra som inte blev sytt var skjortblusen, men den är tillklippt nu och hamnar istället i vinterplanen. Istället för de här två sakerna sydde jag en Lady Skater Dress i marinblå blommig trikå och den klänningen gillar jag jättemycket. Jag har klippt till ytterligare två som snart ska sys.
Dessutom sydde jag tre a-linjeformade klänningar i libertytyg, de längst ner på bilden och jag är verkligen jättnöjd med alltihop.

1 kommentar :

marremorr sa...

Kappan är helt amazing underbaaaaar!