söndag 6 juli 2014

Sömnadsplanering

Jodå, nu har jag bestämt vad jag ska sy den närmsta tiden. Eller i alla fall innan det blir höst. Jag tror nog att det kommer att bli en del annat som jag syr. Tex. lite fler sommarblusar. Men det kan tänkas att jag faktiskt syr det som är planerat. Just nu syr jag på blusen från New Look. Jag syr den i libertytyget som är längst ner till vänster. Kortärmade blusar är ju faktiskt det bästa även på vintern. Jag gillar ju att ha kofta på mig och det blir ju faktiskt mindre knöligt om det inte är långa ärmar på det man har under. 
Kappan på bilden ska sys i det roströda tyget och den klippte jag till i våras men blev inte klar och nu när det är hett i Provence känns det inte aktuellt att sy en kappa. Min Pomegranate-kofta ingår också i planen och jag tänker att en kofta i en neutral färg kommer att passa till det mesta. 

 Jag funderar också på att sy kläder i neutrala färger. Jag har märkt att det känns mer okej att ha min mörkblå pennkjol i jeanstyg flera dagar i sträck jämfört med att ha något mönstrat i klara färger. Det är väl för att man inte tänker på det neutrala plagget så mycket. Jag älskar färg men samtidigt vore det kul att testa att sy mer neutrala kläder och sedan kan jag ju tex ha färgglada koftor och/eller mönstrade blusar till det neutrala för att piffa upp det lite. Jag har en hel del tyger i neutrala färger så det är bara att bestämma sig.
Idag skulle jag sy på blusen hade jag tänkt, och det gjorde jag en stund. Sedan fattades det en mönsterdel och jag började leta efter den. När jag hittat det jag letat efter fann jag också delar till skjortblusen som ska sys härnäst. Jag kom på att jag inte är nöjd med hur senaste ändringen på mönstret blev så då ritade jag om det. När det var klart kom jag på att jag nog skulle ändra mönstret till kavajen jag ritade för några år sedan. Jag har lärt mig så mycket det senaste året att jag insåg att jag skulle göra det så mycket bättre nu.
Nu är mönsterjusteringarna klara och jag kan börja sy på min blus igen. Det här inlägget skrev jag medan strykjärnet blev varmt. Ifall du undrar varför jag slösar tid på att blogga när jag kan sy. ;-)

2 kommentarer :

eddy sa...

den där kappan kommer bli som en dröm!

sinneskatten sa...

Vad härligt det ser ut. Kul idé att göra en skiss över vad du ska sy, den idén borde jag stjäla av dig.
Jag är i stugan och har mycket med mig men naturligtvis fattas det massor.
mellanlägg och tråd i rätt färg finns 15 mil ifrån.
Jag har ju dessutom lånat ut min bil så jag får se till att göra sådant som jag har saker till.