onsdag 18 juni 2014

Egensytt

Nu har vi letat länge, länge efter en snygg kortärmad linneskjorta till mannen, men inte lyckats. Då bestämde jag mig för att hitta linnetyg till en skjorta och det tog tid även det, men i förra veckan köpte vi några meter på Tissus Gregoire och jag kunde börja rita mönster. Grunden till mönstret är från den holländska sytidningen Knipmode och jag är väldigt nöjd med passformen. Mannen också förstås, och det är det allra viktigaste. Nu ska han använda den här för att känna efter om det är något som behöver justeras innan jag klipper till fler. Jag gjorde förresten en FBA på mönstret, dvs en "full belly adjustment", för att få plats med alla kroppsdelar och utan att skjortan blir för vid över axlarna. Kanske ska jag minska axelbredden ännu mer nästa gång, men det beror på hur det ser ut efter tvätt. Att välja storlek efter midjemått kan vara lite lurigt på vissa herrar, tex min käre make. Men med en FBA blev det superbra.

7 kommentarer :

Anonym sa...

Det verkar skönt med linneskjorta - blir säkert bara mjukare och skönare ju mer den används. Roligt att du hittat linnetyg till sist. Själv hade jag svårt att hitta mörkblått linnetyg häromåret, när jag skulle sy en medeltida klänning. FBA var ett nytt begrepp för mig!

Ullfull sa...

Åh så snygg! Sitter jättebra! Duktiga Du! Glad midsommar till Er båda! Kram

Medea sa...

FBA är mest känt som Full Bust Adjustment men det funkar när magen är lite rund också.

kråkspark sa...

Så snyggt! FBA höll jag på med på utbildningen för hundra år sedan men då sa man inte FBA. Att göra det för magen var en bra ide! Jag brukar också sy herrskjortor men det stora problemet är att hitta linnetyg som är lagom tunt. Jag söker det i många färger men det verkar helt omöjligt att hitta. På japanska sidor finns det men det är nog inte så enkelt att skicka efter därifrån. Har du kanske några tips på var man kan hitta det?

kråkspark sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Emmas dagar sa...

Så snyggt med vit linneskjorta!

Carina Mårtensson sa...

Så bra den sitter på din man. Skjortan ser väldigt väl sydd ut. Jättefin!