måndag 26 maj 2014

Snäcksockor

Jag har fått förmånen att teststicka Playsweetmusics fina Vernus Socks. När jag såg Annas prototyp på instagram blev jag stormförtjust av själva strukturmönstret och jag lyckades bli en av de utvalda som får teststicka. Jag gillar verkligen den lilla snäckformen. Men oj vad pilligt. Jag började sticka med strumpstickor i trä men att sticka ihop fyra maskor till en med trästickor gick inte alls. Men sen bytte jag till karbonz och nu går det finfint.
Jag gjorde ett annat fel också. Av någon anledning misssade jag några av 1till4-ökningarna och fick för smal överdel och det ihop med mina höga vrister och breda hälar gjorde att jag inte fick sockan över hälen när jag skulle prova. Jag fick alltså repa upp en lång bit och se till att göra rätt. Nu tror jag att de kommer att bli jättebra. Strukturmönstret skulle jag kunna tänka mig att använda på något annat i framtiden. Men jag har redan så mycket idéer att jag kanske inte hinner...

1 kommentar :

Metta sa...

Sockan ser ut att bli jättefin, men tråkigt när den blir för trång och man måste repa upp. Mycket trevligt mönster, som jag ska hålla utkik efter när det släpps. Kan ju som du säger också användas till något annat än sockor.
Kram