onsdag 28 maj 2014

Prickigt

 Idag var jag på Indiska och provade en prickig klänning. Den var fin men något för smal i kjoldelen, lite konstigt, bucklig i halsringningen bak och dessutom är det osäkert om den varit lika bra i storleken efter tvätt. Eftersom Ohlsons tyger ligger alldeles intill Indiska i Jönköping tänkte jag kolla om de hade något liknande tyg och visst hade de det. I rätt röd färg dessutom. Tyget jag köpte är viskostrikå och har ett ljuvligt fall. När jag kommer hem till Arles igen ska jag tvätta tyget och sedan sy en klänning och troligtvis räcker tyget även till en topp.
För ungefär samma pris som en färdigsydd klänning får jag troligtvis två plagg och dessutom i skönare material och den kommer inte att krympa och bli för liten. Vilken lycka!

9 kommentarer :

Kat Linn sa...

Det måste vara helt fantastiskt att kunna sy egna kläder istället för att förlita sig på butikernas utbud av färdiga plagg. Nästa vecka ska jag köpa symaskin och försöka mig på något enkelt. Tack för all inspiration!

Anonym sa...

Vad roligt att du hittat ett så fint tyg! Jag tycker annars det kan vara lika svårt att hitta ett tyg man tycker om som att få till själva plagget.

Anonym sa...

Vad roligt att du hittat ett så fint tyg! Jag tycker annars det kan vara lika svårt att hitta ett tyg man tycker om som att få till själva plagget.

Anonym sa...

Vad roligt att du hittat ett så fint tyg! Jag tycker annars det kan vara lika svårt att hitta ett tyg man tycker om som att få till själva plagget.

ylva sa...

Haha du har ju till och med ett prickigt telefonskal som matchar perfekt ;) jag är också förtjust i prickar det gör mig glad.Jag brukar också slinka in på Indiska,dom har ofta fina modeller och tyger men passformen är sådär ....ofta brukar jag prova flera plagg i samma storlek för att hitta den som passar mig bäst. Fast ditt sätt är ju bäst att sy själv och få precis som man vill ha det.

Medea sa...

Vad kul att du vill komma igång att sy! Det är verkligen kul att sy sina egna kläder.

Medea sa...

Ja, jag hade verkligen tur att hitta det perfekta tyget. Det är inte helt vanligt att det går så lätt.

Medea sa...

Jag tänkte också på att skalet passade perfekt. =D Nu är ett gulprickigt på väg så jag borde kanske köpa gulprickigt tyg också...

Myggan sa...

Man får tacka för tipset. Prickigt är aldrig fel och jag tror nog att din blir mycket snyggare än den i affären.
/Anna