söndag 13 april 2014

Par #2 i sockutmaningen

 Nu är mina mjuka, färgglada sockor klara. Tänk att 100 gram garn + lite annat kan räcka till två par sockor i damstorlek. Det tycker jag är väldigt bra. Jag har stickat med Cat Bordhis tomathäl som både är väldigt kul att sticka och som har en bra passform. Du hittar hennes beskrivning av hur man gör på youtube. (länk)
Rundad tåuppläggning
Ytmönstret med släppta maskor hittade jag i boken The Ultimate Sock Book från Vogue Knitting.
Här syns hur tomathälen är uppbyggd
Jag plockade fram min Cast on Bind off-bok och tänkte testa en ny avmaskning och valde Tubular Bind off. Jag gillar både hur tubularuppläggning och avmaskning ser ut, så jag ville testa en variant. Tyvärr blev det nästan helt oelastisk. Kunde inte ens få sockan över tårna. Så bort med den och så gjorde jag en elastisk laceavmaskning. En som jag brukar använda på sjalar. "Sticka två maskor och sticka ihop dem i bakre maskbågen". Smidigt och elastiskt. 
Så här såg tubular-avmaskningen ut. 
I höstas stickade jag första paret sockor av ONline Supersocke 4-fach Relax Color, men de blev för små och jag gav bort den till ena sonens fru. Hon har mindre fötter än mig så det blev nog bra tror jag. 
Första paret sockor jag stickade av garnet

1 kommentar :

Selda sa...

Jättefina sockor.Vilket fint ytmönster. Synd att tubular bind off inte funkade, den var jättefin. Men så fiffigt att använda elastisk lace-avmaskning, det måste jag prova vid tillfälle. Ha det gott!/Gisela