tisdag 1 april 2014

Dagens socka

Och det är inget aprilskämt. Är det någon som har en formel för hur många maskor man stickar innan man vänder på första varvet man gör själva hälvändningen? Det är det jag försöker klura ut eller är det så enkelt att det är 1/3 av maskorna som som ska vara kvar på varvet innan man vänder? Denna sockan är stl 0-2 månader nånting och då går det så snabbt.

3 kommentarer :

Mikaela sa...

Jag brukar alltid dubblera antalet varv mot antalet maskor jag har på stickan. Har ingen exakt formel hur man fördelar maskorna när man gör själva hällappen, när du vänder och maskar av alltså för att få lappen som sitter under hälen, men jag brukar ha lite mer än hälften av maskorna på mitten.

kråkspark sa...

Är det inte så att du först stickar två tredjedelar (om du är på rätsidan ) , vänder och sedan stickar en tredjedel tillbaka på avigsidan, innan du vänder igen. Då blir det ju tre lika stora delar.

Stickmamma sa...

Hej, jag har börjat sticka små sockor efter ett av Garnstudios mönster 130-16. Det har storlekar från 15/17 till 44/46.
Alla storlekar har hällapp. Jag använder det som ett grundmönster men stickar min egen hällapp och tåavmaskning. Det är bra i de små storlekar eftersom man stickar resåren med ett större antal maskor och minskar när man kommer ner till hällappen. Mönstret är ju gratis så testa. /Kerstin