måndag 3 mars 2014

Mönsterskatt

Vi har vänner som håller på att flytta och en flytt innebär rensning. Och vilken tur jag har att M frågade mig om jag ville ta över hennes gamla mönster. Just nu befinner de sig hos ena dottern men hon har skickat bilder så att jag kan kolla lite.
 Det är mer än dubbelt så många som på bilden ovanför men jag får dem inte förrän vi ses i mitten på april.
 När jag tittade på bilderna hittade jag sex mönster jag gärna ville ha med en gång så dottern var snäll och skickade dem, (hoppas jag) och jag får dem när jag kommer till Sverige i slutet av veckan. Kappan på bilden ovan är väldigt fin tycker jag.
 Kjolarna är jag nyfiken på och även klänningarna. Kanske kan jag använda någon detalj från något av mönstren eller alltihop. Kanske blir de bara ögongodis och det är verkligen inte fel.

3 kommentarer :

Iréne JB sa...

Där ser det ut att finnas några riktiga godingar! Ibland har man flyt :)

Christina sa...

Den där brandgula klänningensydde min Mor till mig. I ett turkosaktigt blommönstrat tyg. Med snibb längst ut på ärmarna och en liten bjällra i var snibb. Oj, vad man var tjusig! Den var till och med med i London, den klänningen!

Tyrvi sa...

Oh om du får nått byxkjolmönster över som du inte behöver kan du få höra av dig till mig :-) Jag är på jakt efter ett till sommarswapen och hittar jag inget måste jag rita själv vilket jag tycker är lite läskigt.