måndag 24 mars 2014

Energi

Jag var tveksam ett tag till om jag skulle klara utmaningen i Sew for a Change den här månaden men så plötsligt hörde jag radioreklam för elskling.se och tog tag i att byta elbolag. Det gick hur lätt som helst och dessutom gav förnybar el ingen extra kostnad och enligt prognosen kommer vi att sänka vår elkostnad en hel del. Superbra i alla ändar. 
Utmaningen består av att:

 • Ta reda på varifrån din el kommer och se om det är möjligt att byta till grön el
 • Inte lämna några apparater i standby över natten (stoppa in grenuttag med switch emellan eller använder timer, eller stäng av dem helt) 
 • Frosta av frys / kyl och dammsug bakom dessa
 • Inte diska under rinnande vatten
 • Se över vilken temperatur ni har i kyl och frys. Idealiskt är +5 för kyl och -18 för frys.

 • Voilà så blev jag klar! Jag har alltid stängt av alla apparater helt och alltså inte haft dem på standby, så där är det bara att fortsätta som tidigare. Vi diskar inte heller under rinnande vatten.
  Temperaturen är den ideala och både kyl och frys är självavfrostande så det slipper jag och dammsuga bakom ska jag se till att göra lite oftare i framtiden. 
  Tack för ytterligare 10 poäng till min pott.

  1 kommentar :

  kråkspark sa...

  Grattis! Jag gillar konceptet men har inte hängt med på det här, mest på grund av att det är så himla mycket annat!Det skulle vara intressant att kolla upp hur man ligger.