onsdag 15 januari 2014

Vad kommer att bli svårast?

Malin och Alexandra funderar i sina bloggar om vad som kommer att sluka poäng hos dem under utmaningen. Jag har egentligen ingen aning vad som blir svårast för mig. Men jag har ändå funderat lite sedan jag läste Malins inlägg.
Jag tycker inte att jag handlar så mycket, men nu när jag tänkt lite så är det framför allt tyger som jag har svårt att låta bli. Garn ligger också högt på listan över vad jag handlar även om jag har mer än tillräckligt hemma. När det gäller kläder är det mycket lättare för mig att låta bli. Visst köpte jag den lilla svarta idag men jag hade lika gärna ha kunnat sy den, om jag hade haft tyg...
Det jag brukar handla då och då är underkläder, men jag har nyligen fyllt på så det kanske dröjer innan jag behöver ta poäng till det. Inför vintern brukar jag köpa en hög thermoleggings eftersom jag alltid har klänning eller kjol. Men jag har ganska många par och förhoppningsvis räcker de ett tag. På sommaren går jag barbent eller med leggings om jag är i Sverige. Skor tror jag inte heller att jag behöver köpa på länge, men visst kan ett par skor plötsligt gå sönder och då måste jag förstås köpa något nytt.
Men en anledning till att vara med i den här utmaningen är att tydliggöra för mig själv vad det faktiskt är jag köper. Eller att bli medveten om när jag plötsligt vill köpa något och att då kunna göra ett medvetet val att låta bli eller att det faktiskt är värt några poäng för att jag verkligen behöver plagget eller vad det nu är.
Jag ser verkligen fram mot att komma igång och ska försöka låta bli att shoppa loss i förväg.

1 kommentar :

Sjömans-Elin sa...

Det där låter som en sjukt kul utmaning! MEN, jag är inte riktigt där än. Inte när det gäller att sy mina kläder. Next year?