tisdag 7 januari 2014

Ny stickpåse

Igår hann jag även att sy en stickpåse för att förvara sockstickningen när jag stickar två sockor på en gång. Mönstret heter SockSack och finns på Craftsy.
Det var superenkelt att sy och väskan har dragband i toppen och som mellanvägg är det en dragkedjeförsedd ficka. Dessutom är det två flikar att hålla fast garnet med så att det inte trasslar sig.
Jag sydde med tyger ur samlingen förstås och hittade anoraksnoddar att ha som dragband. Lite olika färg gör ju inget men det känns otroligt bra att använda lite av det som finns i gömmorna. Jag ska försöka klippa till och sy ytterligare några sådana här väskor att ha i presentlådan.
På tisdagar brukar det ju vara symöte på husmorsskolan och det här är mitt bidrag.

10 kommentarer :

Otaliga projekt sa...

Vilken underbart fin stickpåse! Bra med mittfack som delar av också.

Carina sa...

Jag sällar mig till beundrarskaran. Tycker alltid att det saknas någon form av stickpåse när jag behöver det. Har inget tygförråd och jag är inte lika flink med maskinen som du. Handlar det om kläder så det liksom mer självklart men jag ser inte själv hur man ska göra med sådant här.

Medea sa...

Carina: Kolla länken i texten, där finns mönstret och instruktion för hur du ska sy.

sveas punkt. sa...

Vilken fiffig garnförvaring! Snyggt!

Karin-Ida sa...

Mycket fiffigt! Det ska jag kolla efter på vraftsy!

Annika Berg sa...

Mycket smart stickförvaring. Jag får nog ta och sy mig en sådan, katten här hemma låter inte bli nystan i öppna korgar...

Fidike sa...

Snyggt!

Maria sa...

Vilken bra grej, och vad fin påsen blev!

Anki sa...

Den är jättefin! Finns det något mönster man kan hitta någonstans?

Medea sa...

Mönstret heter socksack och finns på Craftsy! Här är en länk till mönstret.