torsdag 9 januari 2014

Något nytt

Det är ganska sällan jag prövar på något jag inte redan har prövat. Inte för att jag inte vill utan för att jag redan provat det mesta. Men en sak hade jag inte gjort före idag och det var att sy i en osynlig dragkedja. Nu känns det som att jag inte kommer att vilja använda något annat så när jag åker på Syfestivalen i mitten på februari ska jag försöka hitta ett antal. Gärna långa som jag kan sy i klänningar. Vet du något bra ställe där det finns långa, osynliga dragkedjor?
 Jag hittade flera bra beskrivningar av hur man syr i en osynlig dragkedja utan att ha en speciell pressarfot och det såg enkelt ut. Men jag lyckades ändå vända den lite fel så jag fick sprätta ena sidan. Det kan bli så när man inte läser alla rader utan tror att man fattat ändå. Men nu är det klart och jag är supernöjd.
I morgon ska jag sy klart kjolen som är i mörkgrönt linnetyg och efter mönstret Gertie's Pencilskirt-

3 kommentarer :

Anonym sa...

Stoff och Stil har ett bra sortiment av dragkedjor. Kolla deras hemsida. De har även bra priser.
Maggan

Floraninan sa...

Bibbis textil (bibbistextil.se)har en hel del osynliga blixtlås men jag vet inte om hon skickar utomlands, du kanske kan kolla med henne. Mvh Nina

Jenny sa...

Stoff och Stil har en butik ganska nära Älvsjömässan, om nu Syfestivalen hålls där. Bibbi har superfin service och snabb leverans men hennes sortiment är lite mindre än S&S.