måndag 13 januari 2014

Färdigsydda kjolar

 Trots att det egentligen var min blommiga klänning jag skulle sy klart i helgen blev det två kjolar istället. Den gröna är i linnetyg och sydd efter pennkjolen i Gertie's book. Jag har inte fodrat den utan tänker använda en lös underkjol. Då blir den lättare att använda även i sommar utan underkjol.
Den röda kjolen klippte jag till för flera år sedan men av någon konstig anledning försvann ena mönsterdelan och jag hade inte tillräckligt med tyg för att klippa till en ny. Men plötsligt när jag plockade med mina tyger hittade jag den andra delen och lyckades få klart kjolen. Det är ett mönster från Ottobre 5/10 och kjolen heter Norma. Blusen är Portrait Blouse, också den från Gerties bok.
Undrar om min klänning kommer att bli sydd idag...

6 kommentarer :

mulliga m sa...

Så skönt att du hittade den försvunna mönsterdelen. Visst är det konstigt att man kan säga till sig själv att man ska sy på ett visst projekt och när dagen är slut har man pysslat med något helt annat. Fina kjolar!

Sunna sa...

Du måste ha en fantastisk garderob så mycket snyggt som du får till, trevlig fortsättning

Kat Linn sa...

Så snygga kjolar du sytt! Och det var väl klart att du var tvungen att sy iaf den ena direkt, ingen glädjerus efter att ha hittat den förvunna delen.

Anonym sa...

Hej är Gerties bok bra?

Ser att den finns att köpa, men den är väll förstås på engelska.
Är den svår att förstå?
// Inger

Floraninan sa...

Jättefina kjolar båda två! Skönt att du hittade mönsterdelen, tänk att saker bara kan försvinna så där ibland. För mig försvann ett helt tyg men ett år senare dök det upp längst in i garderoben, måste ha vart hustomtarna som var i farten ;).

Medea sa...

Inger: Jag tycker att Gerties bok är bra även om vissa modeller enligt mig behöver justeras. Men det är ju en smaksak. Det finns väldigt intressanta delar i boken där hon går igenom moment i sömnaden som man antingen behöver bli påmind om eller för att lära sig något nytt. Och ja, den är på engelska.