onsdag 4 december 2013

Bättre sent än aldrig

I ungdomen dissade jag serien om Isfolket, skriven av Margit Sandemo. Av vilken anledning minns jag inte, men jag har i alla fall aldrig läst dem. Inte förrän nu när Storytel spelat in de tio första böckerna som ljudböcker. Jag och maken lyssnar när vi åker bil och ibland när vi är hemma också och jag gillar böckerna och tycker det var dumt att jag inte läste dem för längesedan.
Sist jag var i Sverige tänkte jag att jag skulle försöka få tag på böckerna på loppis och lyckades hitta två stycken. Alltså skulle det bli ett evighetsjobb att få ihop alla 47 böckerna och dessutom både tidskrävande och kostsamt att flänga runt.
Men häromdagen kom käre maken på att vi kunde kolla på Tradera och Voilà, där fanns hela serien och idag vann jag auktionen. Nu kommer ett stort paket böcker vänta på mig när jag kommer till Sverige om två veckor, hoppas jag. Vill du också köpa hela serien finns det en auktion som går ut på lördag eftermiddag.

4 kommentarer :

AnnaF sa...

Grattis :)
Jag sträckläste de första 20 böckerna när jag var 18. Jag gillade dem hur mycket som helst, så jag väntade otåligt på resterande när de skulle komma ut.
Men de hade ganska dålig status på den tiden.
Nu njuter jag av Julia Dufvenius inläsning :)

Mimmi sa...

Jag har inte kommit mig för att lyssna på dem på Storytel (tror jag läste någon enstaka i min ungdom) men kanske skall börja. För tillfället har jag svårt att hitta böcker som jag riktigt "känner för", så det blir för tillfället mycket första kapitel men inte mer. Har du något tips?

Medea sa...

Mimmi: Låna el lyssna på Guldkompassen + två efterföljande böcker av Philip Pullman. De är fantastiska, framför allt att lyssna på, eftersom Lena Nyman som läser böckerna, är den allra bästa av uppläsare någonsin.
Sedan gillar jag Niceville (the Help) av Kathryn Stockett.

Floraninan sa...

Jag sträckläste också hela serien när jag var i 20 års åldern, 47 böcker på 14 dagar 😊. Hade inte så mycket att göra på den tiden 😄. Men jag gillade verkligen serien trots att den soårade ur lite på slutet men så är det väl tyvärr ofta.