måndag 28 oktober 2013

Virkar fast pärlor

 Igår, när jag tittade på filmen om Coco Chanel repade jag upp den tidigare avmaskningen på min Raka Rör-sjal för att göra om den i en annan färg och för att lägga till pärlor. Jag hittade en bra beskrivning på hur man fäster pärlorna på stickningen med hjälp av en virknål, på föreningen Stickas hemsida.
Jag funderar på om jag ska göra om från början eftersom de första "rapporterna" av avmaskningen inte är så elastisk som man kan önska. Jag gör en extra elastisk avmaskning med fler kedjor än antalet maskor men drog nog åt för hårt. Sjalen kommer i alla fall bli superfin även om det tar oändlig tid att göra det. Tror nog att jag snart får lägga upp till en ny Raka Rör. Jag har nämligen en härva varmbrun Filisilk som skulle passa perfekt.

4 kommentarer :

mulliga m sa...

Tack för tipset! Så fiffigt gjort!

metamorphosis sa...

Lite pilligt, men också himla smidigt tycker jag det är att virka fast pärlor så där! :)

Maria sa...

Tack snälla för omtanken. Jag har tagit en sjukdag idag för att vårda min hals (och mina kollegor) och faktiskt fått ta det riktigt lugnt. Ha det så bra! Kram!

Oh my green darling sa...

Så många tekniker du behärskar, sy, virka sticka. Imponerande :)