tisdag 8 oktober 2013

Funderingar kring en sjal

I år, när flera av mina vänner fyllt 50, har de fått en stickad sjal av mig. Nu är det bara en kvinna kvar som inte fyllt än och jag har börjat fundera på vilken sjal just hon ska få.
Jag tänker att den ska vara i ljuslila el blågrått och garnet ska vara ur samlingen. Just nu ligger ett ljuslila mohairgarn framme för inspiration.
Sjalarna som just nu ligger i framkant för att bli stickade är Lesia Loop, Candle Flame Shawl eller Shetland Triangle Lace Shawl. Mest lutar det nog åt någon av de två senare. Om det blir Candle Flame tänker jag ändra formen på den lite. Men jag får fundera lite till innan jag sätter igång.

4 kommentarer :

Mimmi sa...

Jag har precis påbörjat en petrolblå mohairsjal, men min blir en enkel Candy http://www.ravelry.com/patterns/library/candy-22

Stickmamma sa...

Hej, Har du stickat någon Haruni? Den finns på Ravelry och är en av mina absoluta favoriter. Den blir fantastisk i mohairgarn. Håller på med en just nu

Malena sa...

Jag har en Shetland triangle stickad i Cascade 220 garn. Det är en av mina absoluta favoriter på vintern - jag kan tänka mig att den blir fin i mohairgarn också ;)

heidi sa...

både candle och shetland triangle tillhör mina favoriter:)