onsdag 28 augusti 2013

Ytterplagg m.m.

Höst- eller vinterplagg är frågan. Men det lutar väl mest åt vinter. För några dagar sedan hittade jag Deer and Doe Patterns där jag nu köpt de här två mönstren. En kappa och en klänning. Mönstren görs i Frankrike men språket är både franska och engelska och alla storlekar finns i ett och samma mönster.
Klänningsmönster har jag nog tillräckligt många egentligen men det blev ytterligare ett i alla fall. Till höger på bilden här över ser du hur klänningen ser ut bak.
Jag hade hittat en kappa i Burdas septembernummer som redan kommit ut i Frankrike men eftersom jag hellre ville ha tidningen på svenska väntade jag tills jag kom hit och så hade den inte kommit här än. Den högra kappan är det som finns i Burda 09/13.
Nu tycker jag inte att det gör något alls eftersom den andra kappan passar mig bättre i stil. Har sett några som sytt den som jacka också och det skulle jag också kunna tänka mig.


8 kommentarer :

Emmas dagar sa...

Du som syr så mycket och fint. Vet du någon sida där man kan hitta, köpa, ladda hem (betal- eller gratis) symönster?
Jag är ute efter en lite luftig halvlång klänning, med kort ärm... Och det är ju alltid bekvämt att beställa hem varor från soffhörnet :-)

Jenny sa...

De där mönstren från D&D har jag också spanat in, särskilt kappan är jättefin. Hoppas få se den färdiga kappan hos dig snart!

Kattis sa...

Tjusigt! :)

heidi sa...

söt krage det är på både kappan och klänningen:)

Medea sa...

Emma: På Burdastyle.com finns massor med mönster att ladda ner både gratis och att köpa. Dem skriver man sen ut på sin egen skrivare. Men du kan säkert hitta fina mönsterböcker på biblan. I boken Sy! från hood till skjortklänning av Jenny Hellström kan du tex hitta alla möjliga modeller till en basgarderob med twist. På biblan brukar man ju även kunna låna mönstertidningar.
Lycka till!

Emmas dagar sa...

Tack Tack!
Sy! Från hood... har jag, men den har inte mönstret jag vill ha.
Har inte hittat så mycket kul på mina bibliotek heller.
Men tack för länken! Ska kolla där :-)

Emmas dagar sa...

Tack för Ottobre med!

Mirre Syr sa...

Verkligen fina mönster! Köpbegäret kommer därmed krypande.. :)