söndag 18 augusti 2013

Söndagsbilder

Idag är det inte bara jag som fotar vad som händer. Andra som gör det samma hittar du här.
Strax innan 22 avslutar jag min kväll med den här bilden. Jag gissar att det snart är fullmåne. På torsdag åker jag mot Sverige men hinner tillbaka till Provence igen innan det blir ny EFIT-dag. Då är det spännande här eftersom det är Feria du Riz. Alltså fest för att fira att riset är skördat.
20.50 jobbar jag med föreningen Stickas medlemsblad.
19.50 Efter maten fortsätter jag att sticka och har insett att garnet inte kommer räcka till den här koftan heller. I morgon får jag bege mig till garnaffären och se om de har något likadant garn kvar. Jag som inte skulle köpa något garn... Så gick det med det. Myggorna är elaka så jag har tänt ett myggljus och smort in mig med myggmedel för att försöka komma undan. 
18.50 äter vi ugnbakad lax, couscous och sallad. 
17.50 har vi kommit hem igen och jag får lite oliver innan det blir mat. 
16.50 har maken övertalat mig att ta en promenad och när vi kommer till Place de Forum slår vi oss ner på ett ställe och beställer in varsitt glas rosé att svalka oss med. Jag ber om att få ett glas vatten också för man blir väldigt törstig i värmen. 
15.50 får jag för mig att börja klippa till en kjol av tyget som ligger på klippbordet och väntar.
14.50 stickar jag på koftan Sadie och tycker att det ser ut att bli bra.
13.50 Sitter jag i skuggan under parasollen och svettas. Tar ut termometern för att kolla temperaturen och inser att det inte är så konstigt att jag blir varm. Den övre temperaturen är under parasollet och den undre på norrsidan. Dessutom fortsatte temperaturen att stiga till över 34°
 12.50 har jag plockat fram en pågående kofta ur samlingen. Försöker lista ut var jag är i mönstret och sätter igång.
11.50 har jag kollat runt på alla som börjat lägga upp sina efit-bilder. Befann mig hos Lisa när påminnelsen om att fota kom. 
 10.59 Min ljuvliga glädjekälla som ger oss minst en blomma om dagen. Idag blev det den här.
 09.50 plockar jag lite torra blad och blommor bland våra blommor på innergården. Det här är någon slags liten, dubbel petunia. Visst är den fin?
 08.50 fäster jag de sista trådarna på min Sadie-kofta och nu ska den i badet för att snart kunna börja användas.
07.50 vaknade jag och insåg att det blivit lite sovmorgon. Fotar det obligatoriska fotot ut genom fönstret i sovrummet.

10 kommentarer :

Manduzana stickar sa...

Är det en Passionsblomma? Hursom, så är den helt sjukt fin!

Carro sa...

Jag har också en passionsblomma men den blommar inte lika mycket tyvärr.

Sofia sa...

Oj så varmt! Och vilka underbara blommor!

Charlotte sa...

Vilka häftiga bilder på när blomman slår ut!
Vilken härlig värme ni har, här är det rått och regnar idag... :(

Micke sa...

Ujuj, vilken värme ni har där! Här är det väl 18 grader eller nånting.

Majsan sa...

Passionsblommor är så vackra! Jag har en här också men den blommar inte för närvarande.

Ruta Ett sa...

Inte kan du ha nån kofta i den värmen. Men färgen var väldigt vacker. Ska genast googla koftan Sadie, så jag får se hur den ser ut.

Vonkis sa...

Åh, kristikorsblomma. Älskar den blomman.

Känner igen det där med att försöka att inte köpa garn.

Kattis sa...

Myggor, det har vi inte haft sedan maj månad, men nu kommer getingarna, i mängd. Tyvärr!

Hanna sa...

Fina blommor!

Och kul att du också tog en månbild! ;)