tisdag 6 augusti 2013

Här händer väl inget speciellt...

...men likväl ska jag visa min dag. Ofta överraskas man själv av att det faktiskt händer saker på dagar då inget speciellt skulle hända. Nåja, här är min dag! Andra som också fotar sin dag hittar du här.
Vid halv tio går jag runt kvarteret för att se vilka som spelar ikväll. Två till tre kvällar i veckan är det spelningar på torget i närheten och vi hör förstås musiken hem till oss men ibland vill man se också. Det är ett härligt folkliv alldeles runt hörnet. Det här får bli min sista bild för idag. Nu blir det kvällsdusch och sen några rader i boken jag läser. Snart ses vi igen!
Så här mörkt blev det innan jag insåg att jag borde tänt utelampan när jag sitter och stickar...
Vid nio-tiden sitter jag fortfarande på innergården och stickar och lyssnar på stickpodd, den här gången ett avsnitt från  Stick with us podcast
Vid åtta-tiden har vi just ätit och jag plockat fram min stickning och sitter i värmen på innergården och stickar.
Vid sju-tiden spelar jag några omgångar på fb-spelet Candy Crush Saga. Som väl är kom jag för några dagar förbi den nästan omöjliga banan nr 181.
Vid sextiden kollar jag in vad som gäller för att kunna delta i 30 Day Blog Challenge. Ett liv som digital nomad passar mig perfekt. Nu tänker jag lära mig mer om det. (I'm already sort of a digital nomad and in coming days I want to learn more about what to do to get it right.)
Vid femtiden letar jag fram delarna till en av blusarna som ska ingå i min höstgarderob. Är med i FB-gruppen Sy garderoben med en plan och nu har jag tänkt göra klart min plan för en gångs skull. Har även en tillklippt jeanskjol som ska ingå.
Vid fyratiden kollar jag in blommorna på gården. Det finns enstaka, blommande lavendel kvar, passionsblomman växer så det knakar men ingen blomma just idag, två knoppar på min klematis "Ville de Lyon" och en gulorange vacker blomma på kaprifolen.
Vid tretiden är det nya bambuskyddet uppsatt. MTRQA undrade hur länge det höll och om vi tog in det på vintern. Svar på fråga B är nej, vi tar inte in det på vintern. Det måste man kanske i Sverige men här i Provence är det som kallast runt +3-4 grader och ytterst sällan någon snö. På fråga A svarar jag att vi byter vartannat år. Sol och hetta gör att det torkar ut och ser sunkigt ut. Men det går inte sönder så egentligen borde vi väl kunna ha det några år till innan byte. 
 En stund innan två är jag helt klar med kjolen och mannen fotar. Tyvärr är kjolen i för kraftigt tyg så den får jag vänta med att använda tills jag kommer till Sverige eller att det blir svalare här. Det rutiga tyget är klippt från ett par byxor jag köpt på marknaden för 1€, bara för att jag gillade färgställningen och jeanstyget är rester efter att jag sytt en klänning. Passpoalbanden längs ficköppningen har jag gjort av det rutiga tyget klippt på tvären plus persiennsnöre som stadga.
Strax innan ett bestämmer jag mig för att sy på kantbandet på min olga-kjol så att den kan bli klar någon gång.
 Strax innan tolv hänger jag en maskin tvätt.
Strax innan elva klipper jag ner växter runt gästdelens bambuskydd. Det är så dåligt att vi bestämt oss för att byta ut det och då måste växterna som slingrar sig genom bambun klippas ner. Förhoppningsvis kommer vår nya passionsblomma snart växt fram dit och börjat slingra sig där.
Strax innan tio stickar jag några varv på min Emelie-kofta. Som att ha solsken i knät. Ser verkligen fram mot att ljusa upp höst och vinter med denna sol-injektion.
Strax innan nio tar jag mitt obligatoriska foto ut genom fönstret.

18 kommentarer :

Ulrika sa...

Emelie-koftan är så fin, och i den där färgen: wow!!

Carro sa...

Vilket mysigt fönster du har!

Micke sa...

Kikar in här efter kommit ner från berget då..

Är lite svalare här idag och vi har ju inte alls haft era temperaturer heller.

frisky frog sa...

Jag har köpt garnet och tittat på Emelie lääänge nu. snart slår jag till! =) Din gula kommer att bli jättefin!
/kram

MTRQA sa...

Jag blir nyfiken på bambustaketet, hur länge håller det? Tar du in det på vintern??

Kattis sa...

Koftan kommer att bli underbar. Ljuuuvlig färg! :)

MTRQA sa...

Så snyggt det ärmen detta bambujalusi! Även om det inte håller så länge la jag prova detta i Härnösand nästa sommar!!

heidi sa...

Emelie ser verkligen ut som en dröm!

det man slås av är hur aktiv du är:)

Gilla sa...

Det var faktiskt längesen jag var inne hos dig och kikade. Jag har haft häcken full och tiden har inte räckt till.

Det var nytt för mig, att du bor i Frankrike nu. Så länge sen var det sist.

Du verkar ha idéer i skallen om att sy och sticka både det ena och det andra. Det gillar jag.

Gilla

Ariella sa...

Hej!
Kikar in på din dag

Tinnan sa...

Åh, jag längtar tillbaka till vår semester i Frankrike. Vi var ju i dina trakter i juni och det var så vackert.

Medea sa...

Men oj Gilla. Jag har bott här sen 2009. Men jag är i Sverige rätt ofta så du har kanske sett mina bilder från när jag varit i mitt svenska hem.

Otaliga projekt sa...

Jag älskar modellen på den kjolen, den är verkligen kanon!

linusson sa...

Kikar in på din dag, ser ut att vara mysiga gator där du bor.

Janicke sa...

Härlig dag i la douce France!
Så duktig du är med stickor och symaskin.
Pimm´s är gott, köps på Systemet här hemma. Jag blandar med Sprite och har i apelsin- och citronskivor, lite äpple, och mynta. Man kan ha i lite av varje.
Kul att du tittade in hos mig.

Hanna sa...

Haha, Candy Crush Saga, detta eländiga beroendeframkallande spel. :P Själv sitter jag fast på level 128 nu, och har gjort i en evighet... Puh!

Hanna sa...

Haha, Candy Crush Saga, detta eländiga beroendeframkallande spel. :P Själv sitter jag fast på level 128 nu, och har gjort i en evighet... Puh!

Anni sa...

Inte hann du sticka många varv mellan de två bilderna på stickningen ;-) Hoppas att du visar koftan färdig sedan också!

Och så mysigt med livemusik om kvällarna, så nära!