tisdag 13 augusti 2013

Funktion och nya idéer

 För ett tag sedan slarvade jag bort fodralet till mina solglasögon och sedan dess har jag varit rädd att repa glasen när de ligger i väskan med bl.a. mobil och nycklar. Igår tog jag tag i att sy ett nytt fodral till dem av prickigt vaxat tyg. Jag hade ett fodral till några hörlurar som hade bra metallbågar i sin öppning och de plockade jag ur och använde till mitt fodral.
När jag höll på att sy fodralet till glasögonen kom jag på att jag kunde sy en tetra att ha mina nycklar i. De skulle ju kunna repa skärmen på mobilen och det vill jag förstås inte. Så jag klippte till tyg till två nyckeltetror. En till mina franska nycklar och en till mina svenska. 
 När jag la ut fodralbilden på instagram och kollade vad andra sytt för fodral hittade jag en tjej som även sytt nyckeltetror. Hon hade sytt fast ett band till nycklarna i tetran och voilà så hade jag också gjort det på mina. Möjligen är bandet i den gröna lite för långt för det blir lite trångt. Men annars är jag supernöjd.
Så här blev tetran till mina svenska nycklar. Nu behöver jag bara sy ett fodral till mina svenska solglasögon också så är jag nöjd.

4 kommentarer :

heidi sa...

så fiffigt med tetror till nyckelknippan! snygga är dom också:)

Myggan sa...

Så otroligt smart med nyckeltetrona. Jag har ju en viss förkärlek till tetror. =) Gör det något om jag nallar idén?
/Anna

Charlotte sa...

Förlåt min trötta hjärna men finns det når mönster till nyckeltetran? Just nu orkar jag knappt tänka!

Medea sa...

Här finns mönster på tetror: www.icakuriren.se/Hem-Tradgard/Fixa-och-snickra/Sy-necessar-i-tuff-tetraform/
Myggan: Det vet du att det är okej.
Charlotte: Sy en tetra efter mönstret ovan, korta längden lite längre än den dragkedja du vill ha. Sätt fast ett nyckelband inuti och Voilà