lördag 22 juni 2013

Reseläsning

Innan vi åkte aktiverade jag mitt konto hos Storytel för att vi skulle kunna lyssna på ljudböcker på vår väg till och från Sverige. Vi har bluetooth i bilen så jag laddar ner böckerna för offline-läge och så lyssnar vi via min telefon. Hur smidigt som helst.
 Vi började med Kaffe med musik av Karin Brunk Holmquist. Vi har lyssnat på härliga Sirila gentlemän sökes och Potensgivarna tidigare men den här höll inte samma klass. Synd, men så blir det ibland.
 Allt jag önskar mig handlar om kvinnan som har en sybehörsbutik och vinner storvinsten på lotto. Hon vill inte plocka ut vinsten och gömmer lotten i skogarderoben, där någon annan hittar den. Faktiskt en ganska bra bok.
 Miriam och Hervor handlar den här boken om och den utspelar sig på Gotland. Lite overklig men jag fick mersmak och kommer helt säkert att lyssna på fler böcker i serien.
Jag är ensam i familjen om att gilla Mari Jungstedts böcker, så den här lyssnade jag på själv när jag skjutsade T fram och tillbaka. Som sagt, jag gillar böckerna och Katarina Ewerlöf är fantastisk som uppläsare.
Den här boken var spännande även om jag kom på hur allt hörde ihop alldeles för tidigt. Jag trodde att det skulle ändras som det brukar göra när man tror att man kommit på något men icke. Min favorit är assistenten Assad som verkligen gör att man ler genom boken.
Nu har vi börjat på bok två i serien, Fasanjägarna. Nackdelen är ju nu att vi inte kommer att åka så mycket bil men vi får se till att åka till stranden då och då.
Dessutom har jag själv börjat lyssna på Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson. Jag har läst hennes tre första och gillade dem, men den fjärde passade inte mig just när jag började läsa den, så jag har slutade ganska snabbt. Får se om jag läser den efter den här.

4 kommentarer :

Paradiset Kaos sa...

Kan man kan bara säga att du absolut inte ska missa en enda av Jussi Adler-Olsens böcker. Jag och gubben har lyssnat på dem och bara älskar dem. Första boken var så spännande att jag emellanåt var tvungen att stänga av och andas.

Anonym sa...

Jag har läst/lyssnat på Mariannes tre första böcker och Svartvinter är min favorit. Hennes senast Stormsvala ligger i min läsahög

elisabet

Otaliga projekt sa...

Jussi Adler-O! Jag har lyssnat på alla böcker och hoppas att det kommer en ny snarast. Böckerna är riktigt bra men allra bäst är Assad. Sauk gör honom så rackarns bra. (Nu blev jag osäker, men jag tror det Sauk?)

Kärlek och Politik sa...

Älskar egentligen Brunk Holmqvist, men Kafe med musik var ingen höjdare.. Min favorit är Rapsbaggarna, lyssnade på den med Sauk som uppläsare - jag skrattade högt många gånger!!
~Titti