fredag 19 april 2013

Tankar från en sjukling i soffhörnan

När det inte finns ork till något annat än att sitta ner och sticka följer det med att tankarna kan få ta tid. Det jag funderat över en hel del är varför jag inte tar tag i alla mina designidéer till koftor, sjalar och mycket annat. Ni skulle bara veta hur mycket skisser och början till uträkningar det finns.
 Tidigare har jag alltid börjat med mönstret. Jag har sett bilden i mitt huvud av hur designen ska bli, sedan har jag skrivit mönstret och till sist stickat efter mitt mönster och ändrat lite där det har behövts.
Nu tror jag att jag kommit på att jag ska börja i andra änden. Dels för att jag ska sticka av min egen design istället för att hela tiden lockas till att sticka efter andras mönster. Dels för att det kanske är det som är min grej, Sticka först, gör mönstret sen och låt andra teststicka.
Jag har faktiskt en kofta på gång där jag jobbar på det här viset. Tyvärr blev den kvar i Sverige eftersom jag var nära övervikt. Men garn har jag så det är ju bara att börja på en till. Idéer finns det som sagt.
Nu får jag vila mig en stund till innan det är dags att gå till banken för att skriva på några papper och kanske handla lite. Orken räcker inte alls till så mycket och när jag dessutom inte kan komma åt ravelry.com blir jag ännu mattare. ;-)

1 kommentar :

Emmas dagar sa...

Hoppas du kryar på dig och kommer in på Ravelry snart!