lördag 20 april 2013

Långsamt

Jag vill förstås att mina sockor ska bli klara med en gång. Men det är en maska i taget som gäller som vanligt. Jag har 30 gram garn och stickar på 3mm stickor. Får se hur långt det räcker. Längtar till att sticka hälen eftersom jag tänkt sticka en Sweet Tomato Heel. Får se om jag kommer dit ikväll. Men först ska jag bistå mannen lite i köket.

4 kommentarer :

annasaviga sa...

Den där hälen blev jag sugen på att prova, den såg himla smidig ut.

Monita sa...

Vilken smidig häl, verkar inte så svår heller. Tack för tipset. :-)

krakel sa...

Den hälen är riktigt bra tycker jag!

Anna Kuzminsky sa...

Hej, jag är en svensk i förskingringen, bot i Boulder, Colorado. Jag är just helt inne i att sticka sockar. Jag prövade flera olika hälar, den ena knöligare än den andra och svåra att justera till bra passform! Så hittade jag en länk till Cat Bordhi's Sweet Tomato Heel och nu är jag helt såld. Köpte hennes eBook fast jag hade lovat mig själv att inte köpa fler stickböcker.
Det enda som jag har problem med är att sockar med STH är lite trånga över vristen att dra på foten - men de passar perfekt när man väl fått på dom.
Jag håller därför på att testa lite med att öka maskor på sulsidan av foten innan jag börjar med hälen. Jag stickar t.ex. sockor med 2 mm stickor, 72 maskor (från tån och uppåt). Ökar 6-10 maskor antingen över 1-3 varv eller ca 2-3 cm före hälen i form av en kil i mitten på sulan.

Anna