måndag 18 mars 2013

Sju till antalet

Just nu har jag sju olika koftor/tröjor på gång. Kanske en och annan för mycket eftersom jag dessutom vill lägga upp till minst en till, en Cecilia.
De som är på gång är:
Middlefield Pullover, i blålila trots att jag egentligen inte använder blått. Köpte garnet, Malabrigo Silky Merino, eftersom jag älskar kvaliteten och råkade snubbla över det till inköpspris. Håller på med ärmarna, båda på en gång.
Samovar, i mörkgrönt Madelinetosh som jag fick i julklapp. Ljuvlig kofta som nog ligger högt på listan för att bli slutförd.
SameSame, den olivgröna koftan (näst längst till vänster) i Bergeregarn i 50% ull 50% bomull. Snart bara ärmarna kvar.
Sadie, som jag stickar en andra gång för att få en som passar bättre.
Lobelia, den skira spetskoftan med estniska blommor längs raglanskärningen. Ljuvligt vacker och ganska kort så den borde kunna bli klar...
Lovegood, en kofta i Manos Silk Blend. Den här är jag tveksam till om jag ska fortsätta med. Kanske repar jag upp den och gör något annat av garnet. När jag inte kommer längre vid första försöket brukar det inte vara rätt...
och till sist den virkade dropskoftan. Fin på bilden men jag får ont i handleden när jag virkar på den och egentligen tycker jag nog att den blir för kompakt. Gör nog klart den men är rädd att jag aldrig kommer att använda den.
Jag ser fram mot att få allihop avmaskade och klara. Jag behöver verkligen fler koftor. Jag har rensat ut en hel del som jag inte använder och dessutom har jag ju två hem som behöver fyllas med koftor. När jag tänker efter behöver jag massor med nya klänningar också, som passar till koftorna. Och mer tyg, till klänningar som passar till koftorna.

4 kommentarer :

Monica Flöjt sa...

:-) då behöver jag inte känna att jag har för mycket på gång....samtidigt....
Har en stjärnhop, två andra sjalar, en klänning till en ettåring (om ett halvt år) två par sockor.... och några pulsvärmare....
Ombyte förnöjer :-)

Medea sa...

Jag har ju dessutom sjalar och sockor på andra stickor. ;-)

heidi sa...

Det är så roligt att läsa din blogg, och följa hur du tänker kring det du gör:)

Stickverk sa...

Ja det är verkligen tur att man har lite olika att välja på! Själv är det mest provlappar för hela slanten, men även en Tant-kofta, sjalar, sockar och handledsvärmare:)