onsdag 27 mars 2013

BH till provdockan

Jo, det är sant. Min provdocka har fått ny bh. Eller faktiskt sin första bh. Jag läste i Gertie's New Book of Better Sewing, om måttagning och blev påmind om att det ofta är bättre att mäta high bust measurement. Det blir en bättre storlek över axlarna då och så kan man göra förstoring eller förminskning av mönstret över bysten efter behov. Jag mätte på mig och min provdocka och upptäckte att jag kunde skruva ner storleken lite för mitt HBM, men då blev såklart bysten för liten. Men med en bh på fick jag rätt mått även på bysten,Voilà. Lätt som en plätt. 
Dessutom, vilket var en fördel jag inte tänkte på från början var att jag kunde sänka bh:n lite för att få bysten mer på verklighetsnära nivå. Provdockorna, iallafall den enkla jag har, ser nog mest ut som en 20-åring i formen. Ungefär det jag var när jag köpte min docka. Men som en del av er vet, händer det något med åren. Nåja, det är som det är. 
Och nu kommer jag och min docka att komma lite bättre överens när jag ska mäta och prova. Satte på ett linne också som jag får ta bort om jag provar ett plagg där jag inte ska ha linne sen. Men om jag tex. provar en stickad tröja blir det bra med ett linne under. 

Inga kommentarer :