tisdag 5 mars 2013

Kantbandspressarfot

 När jag köpte min nya symaskin frågade jag om det fanns en kantbandspressarfot som tillbehör. Det gjorde det förstås även om den kostade över 2000 kronor och det tycker jag är lite väl bra.
Efter några dagar kom jag på att jag kunde kolla ebay och självklart fanns det pressarfötter där till en tiondel av priset. Inte gjorda av Bernina men för Bernina och jag köpte en till min gamla maskin och en till den nya.
Det är ju min gamla maskin jag får sy på ett tag till hemma i franska ateljén eftersom jag inte kan flyga med symaskin. Nu har jag jag börjat försöka lära mig att sy med den och det är ganska pilligt. På bilden nedan syns ett försök med färdigvikt snedremsa. Mitt mål är att kunna sy fast trikåremsor på tröjor och tunikor men det lär dröja innan jag fått in snitsen och fått rätt bredd på remsorna.
Men det kommer att kännas väldigt mycket smidigare när jag väl lärt mig än att vika och nåla och sy i många olika steg istället för allt i ett.

5 kommentarer :

Carola sa...

Åååå jag vill oxå ha sån!

heidi sa...

det är bara en tidsfråga innan du gör alla dom momenten och får det att se ut som om du har gjort så i hela ditt liv:D

kråkspark sa...

Det där har jag också försökt med men det är svårt att få till det. Det finns en grej som man stoppar i tyget i och stryker till så man får den vikt. Har du provat det?

Medea sa...

Ja, jag har "snedremsevikare" i två olika bredder som jag köpt från Bibbis.

Birgitta sa...

Åh, det lär du fixa inom kort - lite envis övning så får du in knycken. (Säger jag som inte är särskilt hemma med symaskinen ens på raksträckor...)