måndag 24 december 2012

Julklappsmys

Nu är väl firandet avklarat för de flesta och man sitter och klappar på och bläddrar i det man fått. I år tillverkade jag några julklappar till delar av familjen och eftersom jag inte kunnat blogga om sakerna tidigare kommer de här i ett samlat inlägg.
Äldsta dottern fick ett par sockor, Spring Forward toe-up. Jag hoppas att de passade annars får jag kanske korta av längden lite. Jag fick måtten på foten men det är ändå svårt att veta precis hur de blir.
Dessutom fick hon en skir halskrage i silke alpaca som passar i färg till handledsvärmarna hon fick i höstas.
Näst äldsta dottern fick en Forever 21-mössa som hon faktiskt designat själva spetsmönstret till. Den här gången blev det en grön.
//Bild på hela mössan kommer...//
Yngsta dottern fick en Coir i två svarta nyanser och en grön i-cord.
Bonus-svärdottern fick också en Coir mössa som fina Janette har designat.
Största bonusbarnbarnet fick handledsvärmare.
En mössa fick också mellan-bonusbarnbarnet. Stickad efter mitt eget mönster i tre-trådigt garn från Kampes.
Hon fick också handledsvärmare som är stickade efter första delen av föreningen Stickas mysteriestickning som pågår just nu och lite eget påhitt under tiden jag stickade.

Dessutom blev det ett par benvärmare till Ingrid som verkar gilla det "nästan-farmor" stickar.
Minsta bonusbarnbarnet fick en mössa efter ett mönster från Woolly Wormhead som heter Kabouter. Det betyder tydligen Alf /Gnome på holländska.2 kommentarer :

heidi sa...

så roligt att äntligen få se vad du har stickat, som du har skrivit om, men utan att kunna visa bilder på eftersom det skulle bli julklappar:)

så fina dom är allihopa! och så kreativa ni är - egna mönster - både du och näst äldsta dottern har ju designat egna mönster. väldigt fina båda två!!

på det hela taget jättefina julklappar! kan förstå att mottagarna måste ha blivit jätteglada, och att dom verkligen uppskattar sina fina julklappar!

Manduzana stickar sa...

Vilka fina julklappar du har stickat. Dom blev nog glada allihopa kan jag tänka mig :)