söndag 30 december 2012

Funderingar inför det nya året

Så här skrev jag för två år sedan: Jag har tänkt sticka minst 12 tröjor/koftor och varför inte en hel massa sockor ur sockboken Knitted Socks East and West. Sockor skulle ju kunna bli bra presenter och om jag bara kom igång skulle julklappslådan kunna vara fylld innan december nästa år. Jag har också bestämt mig för att inte köpa garn nästa år.  
I år skulle jag kunna skriva precis det samma. Jag har så mycket fina garner och dessutom behöver jag en hel hög med nya koftor. En del av de jag har används flitigt och en del ligger mest på hyllan. Därför är det ju kul att förnya sig lite.
Boken med sockor bläddrar jag i då och då men jag är så dålig på att lägga upp till sockor. Om jag kunde lägga upp och sticka ett par i månaden vore det perfekt. Vi får se hur det blir.
Jag ska dessutom verkligen ge mig sjutton på att inte köpa mer garn utan använda de fina jag redan har i mängd. Jag kollade bland de garner jag lagt in i Ravelry och där hittade jag åtminstone till 12 koftor/tröjor och dessutom har jag mycket mer garn som inte hunnit bli inlagt där.
Hittade den här koftan via Ravelry och den tycker jag ser ganska fin ut (den finns förstås också på svenska). Får se om det kan bli en sådan under året som kommer.

3 kommentarer :

mulliga m sa...

Det låter som en mycket bra föresats och jag hoppas att du är duktigare än vad jag är. Jag försöker också "förbjuda" mig själv att fylla på lagret men det är nästan stört möjligt. Jag hittar alla möjliga ursäkter för att gå runt mina egna uppsatta regler ;-)

Susilull sa...

Det var inga som helst problem med Knitpro-stickorna på flyget, varken i säkerhetskontrollen i Usa eller England. Hade kontakt med Maria (Pyssel & Knåp) innan och hon hade aldrig haft problem på sina resor. Men hade en extra uppsättning med i incheckade väskan för säkerhets skull!

Lycka till med alla nya projekt 2013 - du är produktiv som få!!

Kram och Gott Nytt År!
Susanne

heidi sa...

Det låter som om det kommer att bli ett bra stickår för dig nästa år:)

och bästa sättet att bli bra på att lägga upp till sockor är att öva, och öva...:)