onsdag 3 oktober 2012

Morgonmål

I morse var jag på en mycket inspirerande föreläsning med Lotta Ahlvar från Moderådet där vi deltagare fick  höra om moderådets trendspaning för hösten 2013.
Jag går verkligen igång på sånt här och inspirationen flödade till. I fyra av fem "grupper", eller vad vi nu ska kalla de olika delarna, fanns intensivt gult med som trendig färg. Att jag dagen till ära hade min gula kofta på mig var ett smart drag. Jag fick kommentarer om den till och med. Jag som trodde att jag inte var så hipp men det gick ju riktigt bra ändå.
Det som däremot inte alls gick bra var min tanke om att köpa tyg till mina klänningar. Minsta antal meter att köpa var 150 m av EN sort. Kanske skulle jag kunna få köpa ett litet antal meter men då av MINST 15 olika färgställningar. Men försäljaren var ändå trevlig och tyckte att det var bättre att jag köpte från butik och återkom till honom om några år när jag blivit "stor och syr mer". =)
Jag insåg efter lite uträkningar att jag kan köpa mina tyger i superstora tygaffären i Avignon tills jag vet hur allt funkar. Det blir mindre vinst för mig men jag vet att jag inte ligger på ett stort lager av tyg.
Fotade den här montern för att den var lite gullig. De sysslade med mönstergradering och deras broschyr såg ut som en mönsterdel.

Inga kommentarer :