fredag 7 september 2012

Merino från Arles

Som jag skrev i ett inlägg för ett tag sedan upptäckte jag att Bergere kommit med ett garn gjort av merinoull från fårfarmar i närheten av Arles. Så idag gick jag till min LYS och köpte två nystan. Det får nog bli vantar till mig för att testa garnet.
Köpte strumpstickor 2.5mm också så nu ska jag byta stickor till SpringRoses-vantarna. Tyvärr hade de bara 20 cm långa och jag gillar mest de som är 15 men jag får köpa ett extra par på syfestivalen i Borås. Jag gissar att Eva på Stäkets hantverk säljer sådana.

4 kommentarer :

Eva i Stäket sa...

Ja då, såna stickor kommer att finnas på Syfestivalen i Borås!

Metta sa...

Köpte nya strumpstickor 15 cm 2,5 mm hos Eva när jag var hos henne på 15-årsjubileet. Den här gången har jag testat fyrkantiga stickor Cubics från KnitPro och är jättenöjd med dem. Kan rekommenderas!

Sunna sa...

håller med Metta, testa de fyrkantiga, jag är såld på dem

Medea sa...

Vad bra att ni gillar de fyrkantiga. Hade funderingar på att köpa dem. Har fyrkantiga strumpstickor i 3.5 men det är ju lite skillnad med tunnare. Bra att få veta från någon som provat.