fredag 1 juni 2012

Färdigprovat

Njae, nu har jag provat min klänning och svettats av alla tyglager. Vi har just nu 29 grader och hög luftfuktighet och den här klänningen har alldeles för många tyglager för att vara bekväm i varmt väder. Dessutom är den inte smickrande när den lägger till extra korvar runt det som en gång i tiden var en midja. Men vem vet, jag kanske kommer att använda den någon gång ändå.
Till Lena. och er andra, kan jag säga att på bilderna har jag bh under. När jag skulle prova klänningen insåg jag att bh:n jag hade på sonens bröllop nog skulle passa. Med den var ett band som man kunde dra ner bakdelen med. Bh:n är köpt på Lindex och det är en där man kan ta bort axelbanden.
OM jag skulle sy en sådan här klänning till (eller sy om den här) skulle jag göra midjedelen mycket lägre och banden något smalare. Kanske skulle jag även rynka den där de fästs för att få lite rynk under bysten.
Idag har vi förresten varit på stranden igen. Det var riktigt hett även om vattnet var kallare idag än i förrgår. Nu var det nog runt 20°.

2 kommentarer :

Anette L sa...

En jättekul modell på klänningen! Synd att du inte är helt nöjd, men den kanske "ligger till sig" och blir bra. Liiite avis på er värme! :)

Iréne JB sa...

Bad... här känns det avlägset, just nu 7°. Att klänningen har många lager skulle bara vara ett plus just nu. Förstår dina tankar om smalare band, för på youtube-klippet såg det så himla smidigt ut och bara snodde ju runt det. Kanske hade den modellen ett tunnare tyg också. Viscose har snyggt tugnt fall, men i den här modellen kanske man inte vill ha tyngd.
Ska söka på nätet så får vi se om jag testar.